A FIFA 20 első Record Breaker lapja van előkészületben. Agüero, az argentin csillag, egy hétvége alatt két Premier League rekordot is megdöntött. Íme a története!

Sergio Agüero elképesztő teljesítményt nyújt évek óta. Hozzászokhattunk, hogy minden évben érkeznek a különleges kártyái szépen sorban, azonban most valami egészen új kerülhet a játékba.

Sergio Leonel Agüero del Castillo 2011-ben szerződött a Manchester Cityhez 40 millió euró értékben, az Atlético Madridtól. Már az első évében sikerült beilleszkednie az angliai környezetbe, hiszen 48 mérkőzésen összesen 30 gólt könyvelhetett el magának. A City abban az évben be is húzta a bajnokságot, ezzel rögtön első évében Agüero magasba emelhette a PL trófeát. Sikerei a klubbal azonban itt nem érnek véget.

Agüero a Villa elleni találkozón, Forrás: Manchester City

Az itt töltött 9 éve alatt eddig 4 alkalommal nyerte meg a Premier League-t, 1x az FA Kupát, 4x a Ligakupát, és 2 alkalommal az Angol Szuperkupát is elhódította csapatával.

 

A legutóbbi fordulóban azonban az argentin végleg beírta magát a Premier League nagykönyvébe.

A City idegenbe látogatott az Aston Villa otthonában a PL 22. fordulójában. A manchesteri csapat a harmadik helyen állt a forduló előtt, szorosan kapaszkodva a Leicester Cityre. A rókák a hétvége során hibáztak, így a kékek előtt lehetőség nyílt az előzésre.

Nem is kellett több a Manchester City hozta a kötelezőt, és Agüero mesterhármasával 6:1-re legyőzte az Aston Villát. Ezzel a három góljával Agüero megelőzte Thierry Henry-t a PL góllövőlistáján, ezzel ő lett minden idők legeredményesebb szigetországon kívüli labdarúgója a bajnokságnak.

255 mérkőzésen összesen 177 gólig jutott

Az argentin, így holtversenybe került Frank Lamparddal az örökranglistán. Előttük már csak Andy Cole, Wayne Rooney, valamint Alan Shearer áll a maga 260 találatával. Ám a tegnapi mesterhármasával nemcsak egy, hanem rögtön két rekordot is megdöntött. Agüeronak ez volt a 12. mesterhármasa a Premier League-ben, ezzel minden idők legtöbb tripláját jegyző játékosa is lett a sorozatnak.

https://www.youtube.com/watch?v=HVOH3JNre_k

 

Ilyen sikerek mellé pedig egy különleges lap dukálna. A FIFA-ban erre ott vannak a Record Breaker kártyák, melyeket a játékosok az ehhez hasonló eredményekért szoktak kapni a kanadai cégtől.

Tavalyi évben 4 ilyen lappal is találkozhattunk, akkor Abderrazak Hamdallah, Robert Skov, Chris Wondolowski és Shane Longot érte a megtiszteltetés. Utóbbi a valaha volt leggyorsabb PL gólért kapta ezt a különleges kártyát.

Shane Long Record Breaker kártyája a FIFA 19-ben, Forrás: FutHead

Sőt a PL-ben már korábban is láthattunk Record Breakereket, FIFA 18-ban Salah az egy évben legtöbb gólt szerző játékos volt a PL kiírásban, míg James Milner legtöbb asszisztot jegyezhette a neve mellé. Ha ezeket az eredményeket nézzük, akkor Agüeronak bizony kijár a Record Breaker lap.

Kérdés már csak az, hogy a TOTW nyitható lapjai közé kerül be, esetlegesen SBC-ként lesz teljesíthető, netán csak egy külön promóció keretében lesz bontható? Valószínűleg a héten kiderül.

Idén egyelőre egy IF lapot tudott behúzni, amit a karácsonyi Boxing Dayen nyújtott teljesítménye miatt érdemelhetett ki a TOTW 16-ban. Emellett kapott egy Halloweeni Scream kártyát, valamint érkezett egy TOTY Nominee lap is.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×