A Harry Potter még mindig képes elvarázsolni fiatalokat és időseket egyaránt. Mi most egy Minecraft varázsvilág kapcsán vagyunk lenyűgözve.

Az utolsó Harry Potter film, a Halál ereklyéinek második része 2011-ben jelent meg, de még most, majd 9 évvel később is, a Harry Potter világa meghatározó. A Minecraftban most egy olyan Roxfortot találunk, mely nem csak egy map, de egyben olyan, mint egy külön játék – számol be róla a Kotaku.

A Minecraft boszorkány- és varázslóképzőjét egy kis diákcsoport alapította. Felépítették a Harry Potter legjellegzetesebb helyszíneit, ráadásul olyan szinten élhetünk benne, mintha mi magunk is kis varázslók lennénk. Az egész kb. olyan, mint egy ingyenes Harry Potter tematikájú RPG.

 

A The Floo Network csapata egyébként körülbelül négy éve dolgozik a projekten, most pedig már ott tartanak, hogy nem csak bejárhatjuk a helyszínt, de játszhatunk is benne. Benézhetünk a kastély könyvtárába, varázslatokat használhatunk, sőt a videó alapján még a kviddicst is lehet játszani. Mindenhol egy-egy izgalmas rejtély vár, aminek a megoldásához okos trükkök és persze varázslatok szükségesek. Így juthatunk tovább a kvázi történetben, új helyszíneket felfedezve.

Sajnos a Minecraft Roxfort még nem elérhető mindenki számára, a csapat néhány Patreon támogatónak tette letölthetővé, hiszen még jelenleg is dolgoznak rajta. Ha elkészül, valószínűleg egy mini szerepjátékká is válhat. A csapat egyébként szeretné már e-hónapban elérhetővé tenni. A projektről több videó is megtekinthető a csapat Youtube oldalán.

Neked hogy tetszik a Roxfort RPG a Minecraftban?https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×