Az iPhone userek továbbra is extra adót fizetnek a HS-en belüli vásárlások után.

Ugyanazért a termékért, ugyanaz a játékos akár több száz forinttal is többet fizethet, ha mobilról akarja megvenni. Mivel a jelenség évek óta jelen van a HS-ben, biztosan sokan hallottatok már róla. De a folyamatosan érkező, új játékosok miatt nem lehet elégszer elismételni. Ha már egy embernek segít, megérte!

A két képet egy iPhone-ról játszó Hearthstone player osztotta meg a közösséggel. A fenti képen egy 19.99 eurós előrendelési csomag, melyet asztali gépén jelent meg. Mobilon azonban 2 euróval drágább lett ugyanaz a termék. A háttérben nem azonban nem egy hiba, és nem is a Blizzard, hanem az Apple Store áll. Vagyis igazából mind a ketten.

Míg Androidon a termékek árai megegyeznek a PC-n látott árakkal, iPhone-on minden drágább. Az Apple Store ugyanis saját adót vet ki a játékon belüli tranzakciókra, 10%-ot mindenből levesznek maguknak. A Blizzard pedig úgy döntött, nem szeretne kevesebb pénzt kapni az iPhone userek után, így ezeken a telefonokon inkább megemelték az árat.

A plusz 2 euró megy az Apple-nek, a Blizzard pedig így innen is megkapja a maga 19.99-es előrendelői árát.

Akik tehát iPhone-ről játszanak, inkább PC-ről adják le a megrendeléseket. Senki ne fizessen többet, főleg ha teljesen felesleges!

×