Nincs több váratlanul lehaló SSD, a Samsung kijavítja az adattárolók egyik legrettegettebb hibáját.

Mindegy milyen meghajtón tároljuk adatainkat, teljesen sosem lehetünk nyugodtak felőlük. Hány történetet hallottunk már egy pillanat alatt elfüstölt SSD-kről és nyomtalanul elveszett adatokról?! A piacon otthonosan mozgó Samsung azonban most azt ígéri, ennek vége!

Már tervezik a halhatatlan SSD-ket, melyek egy új technológiának köszönhetően képtelenek elszállni.

Az újdonság neve Fail-in-place, vagyis FIP. Működése egy hibafelismerő, áthelyezéses technikára épül. Amennyiben az egyik NAND chip fel is mondja a szolgálatot, a meghajtó már előre tudni fog róla. Ilyenkor megvizsgálja, keletkezett-e kár az ott tárolt adatokban,  majd biztonságba helyez minden adatot egy jól működő chipen. Folyamatos monitorozás alatt tartja a NAND chipeket, és közelgő hiba esetén azonnal cselekszik.

A Samsungnál nagyon bíznak az új technológiában, hiszen 19 új SSD-t is piacra dobnak, melyekbe már mind beépítik a FIP technológiát is. A halhatatlan jelző persze még így is túlzás, de valóban sok kellemetlenségtől megkímélhet minket a dolog. A termékek várható élettartama garantáltan megnő, és bosszankodásból is garantáltan kevesebb jut majd.

Szerintetek megbízható ez a technika, és beváltja majd a hozzá fűzött reményeket?

×