Közfelháborodás az EA villámgyors reakciója után. Ami veszélyezteti a bevételeket azt azonnal javítják, a játékromboló hibák viszont napokig bent maradnak.

Megszokhattuk már az EA-től, hogy az első mindig is a saját pénztárcája lesz. Akár a Battlefront II botrányra gondolunk, akár a FIFA pontokkal való hozzáállásukra egyértelmű a helyzet. A játékosbázis sajnos mindig második helyre szorul, a gazdasági szempontok mögé. Az új ICON lapok megjelenése után most ismét bebizonyította ezt az EA.

Történt ugyanis, hogy bekerült a játékba egy hiba, amivel a december végén megjelenő ICON kártyák gyorsabban kifarmolhatóak.

A hiba senkinek sem ártott, nem kellett hozzá csalni. Lényegében annyiból állt, hogy barátságos meccseken is gyűjthettük a tokeneket, időt spórolva ezzel. Mivel untradeable ICON lapokról beszélünk, a dolog tényleg nem ártott senkinek, csak megkönnyítette a játékosok dolgát.

Amint a FIFA tudomást szerzett róla a közösségi médiában, pár perc alatt ki is javította a hibát. Ezzel pedig elszabadították a poklot. A játékosok ugyanis egyből számon kérték, hogy a játék sokkal zavaróbb hibáit miért nem javította ilyen gyorsan még soha sem az EA?

Igazából teljesen jogos a felháborodás. Amikor olyan hiba kerül a játékba, ami az EA-t károsítja, egyből jön a patch. Amikor azonban olyan hiba bukkan fel, amivel a játékosok járnak rosszul, több napot is késik az update.

És sajnos nem ez az első botrány, pár napon belül.

A nemrég megjelent TOTY Ronaldo lap kapcsán a piac tudatos manipulálásával vádolják az EA-t, lassan ideje lenne egy kicsit meghúzniuk magukat.

×