A Shadowlands Heroic és Epic változatához járó transmog szettet az is megszerezheti, aki csak a sima változatot vette meg. A Blizzard hárít, mondván, végig így tervezték.

A BlizzConon bejelentett Shadowlands kiegészítőt azonnal elő is lehetett rendelni, ráadásul kétfajta d e l u x e változatot is kínáltak. A Heroic Edition azonnali 120-as character boostot ad, valamint az Ensorcelled Everwyrm mountot, amivel elindítható egy questline, végén egy egyedi transmog szettel. Az Epic Edition az előbbieken felül egy Anima Wyrmling petet, egy Wraithchill cosmetic weapon effectet, az Eternal Traveller hearthstone-ját és 30 nap gametime-ot ad.

A bejelentéskor az egyik legizgalmasabb kiegészítőnek a mount és a transmog szett tűnt – a fórumbejegyzések tanúsága szerint többen épp ezért vásárolták meg a 35 euróval drágább Heroic változatot. A transmog szett megszerzése relatíve egyszerű: ha előhívjuk a preorder pillanatában megkapott mountot, az amögött lebegő gömbre kattintva elérhető egy küldetés, melynek a végén megkapjuk a transmog szettet.

Shadowlands

A kérdéses transmog szett | Kép forrása: Wowhead

Csak szövegértési problémák

Most viszont kiderült, hogy a transmog szett megszerzéséhez egyáltalán nincs szükség arra, hogy feltétlenül mi üljünk azon a mounton. Bármelyik ismerősünk előhívhatja a mountot, hogy mi is felvehessük a questet, és ugyanúgy megszerezhetjük a végén az Eternal Traveller teljes felszerelését.

A jelenségről az egyik Blizzard community manager, Kaivax írt is egy fórumbejegyzést. Ebben leírja, hogy a jelenség nem bug, hanem szándékos része a játéknak. Ezt… kicsit nehezen hisszük el. De nem csak mi, elég csak a fórumbejegyzés alatti válaszokat végigolvasni, vagy a kapcsolódó reddit poszt alatti kommenteket.

Az az elmélet is felmerült, hogy az eset egyértelműen bug, de a marketingosztály megpróbálja jó PR-ként feltüntetni az egészet, mondván „ez csak egy ajándék”. Ám feltűnően nem számoltak azzal, hogy azok, akik kizárólag a transmog szettért adtak ki 35 eurót, azok erősen becsapva érzik magukat. (Azért csak 35 eurót, mert a normál Shadowlands előrendelésre továbbra is szükség van a transmog megszerzéséhez.)

Persze tegyük hozzá, nem válik teljesen értéktelenné a Heroic Edition. A plusz 35 euróért megkapjuk a mountot és a szint boostot is, de… Legalább félrevezetőnek lehet nevezni a Blizzard marketingjét. Hasonlónak tűnik a helyzet, mikor a BlizzConos WoW versenyek összdíjazása kapcsán volt hasonló szövegértési/fogalmazási probléma.

Egyelőre nem tudni, a Blizzard hogy reagál azok érveire, akik szerint ez a „feature” értékteleníti az előrendelésüket.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×