Alig jelentették be az AMD új kártyáját, az Nvidia máris lejjebb vitte az RTX 2060 árát.

Tegnap került elő egy nyilvános benchmark adat egy eddig ismeretlen, csúcskategóriás AMD kártyáról, mely azonnal maga mögé utasította az Nvidia modelljeit. Bár ahogy azt a PC Gamer is megjegyzi, az új, olcsóbb árkategóriájú 2060 vélhetően inkább a pár napja bejelentett AMD Radeon RX 5600 XT kártyával kívánja felvenni a versenyt.

Az Nvidia egyik hű „szövetségese”, az EVGA jelentett be most a CES-en két új kártyát, a Geforce RTX 2060 KO-t és ennek az Ultra verzióját. A marketingmaszlag szerint „az új RTX 2060 KO belép a ringbe és EGY-KÉT kiütéssel űzi ki a versenytársakat.” Igen, innen jön a KO név, vélhetőleg semmi többre nem utal.

Nvidia

Kép forrása: EVGA

Viszont bizonyos szempontból jogos is a szöveg: az új KO modell 279 dolárra van leértékelve 299-ről (ez kb. 106 ezer forint, ha áfát is hozzászámolunk), az Ultra változat pedig 299-re 319-ről (ez pedig kb.  114 ezer forint áfástul). Ez egyenes versenybe lép az RX 5600 XT kártyákkal, melyek szintúgy 279 dollárért kaphatók.

Bár azért jegyezzük meg a sztori végén, hogy az RX 5600 XT-t már az első bejelentéskor inkább a 1660 Ti-jal rakták párhuzamba, hiszen eddig ez a kártya volt a 279 dolláros árkategóriában. Ezzel a lépéssel az Nvidia elkezdte az árversenyt, és lejjebb csúsztatta a modelleket, a 2060-at hozta be ebbe az árkategóriába.

Szóval ahogy a gyártók versenyeznek, beigazolódik, hogy mi, fogyasztók járunk jól, hiszen szinte 1000%-osan lefogadható, hogy nem ez az utolsó lépése az árversenynek, és még hasonló kompetitív árazás várható a jövőben is.

Meddig megy le szerintetek majd az RTX 2080 ára a jövőben?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×