Dean Ayala, a Hearthstone vezető fejlesztője a hivatalos fórumon tartott Q&A során beszélt a közelgő nerfekről.

Kérdezz-Felelek estét tartott Dean Ayala, a HS vezető fejlesztője. A beérkező kérdések túlnyomó része persze a közelgő nerfekkel kapcsolatosan futott be.

Iskar elárulta, miért nem nerfelik a Face Huntert és a Priestet, vagy hogy mennyire számít erősnek a DoD a többi kiegészítőhöz képest.

Miért nem nerfelték a Face Huntert és a Priestet?

Iskar: A Face Hunter és a Priest népszerű választások, de inkább csak rank 10 és az alatt eredményes. Rank 10 és Legend között már alig látni stabilan jól teljesítő változatokat. Előbbi ráadásul olcsósága miatt is népszerű, de rengeteg ellenszer létezik rá!

A most látott erősségi szintet várhatjuk a következő kiegészítőktől is?

Iskar: Igazából a Descent of Dragons egy nagyon is erős kieg lett. De nem annyira, amennyire a közösség eltúlozza. Amint ugyanis a meta elkezd más irányba haladni, a DoD lapok népszerűsége is lejjebb megy majd. Így ez a bevállalós, erős kártyákra építő tendencia várható a jövőben is, ez tűnik a helyes iránynak.

Biztosan szükséges volt egyszerre nerfelni a Dragon’s packot és az Invocation of Frostot?

Iskar: Minden adat arra mutatott, hogy az első körös nerfek után is túl erős maradt a Shaman. Nem játszották túl sokan, de akik megmaradtak nála, jó eredményeket hoztak. Ezért inkább azt választottuk, hogy tovább nerfeljük, mint hogy megvárjuk míg megint mindenki csak ezzel játszik majd.

×