Tony Stark megmentette a világot, de ezért az életével fizetett. Halála igen szofisztikált volt, de az eredeti terv nem ez volt.

Nehéz elhinni, hogy majdnem egy év telt el Tony Stark halála óta, mely nyilvánvalóan az egyik legmegosztóbb jelenete volt a Bosszúállók: Végjátéknak. Vasember levette a végtelen köveket Thanos kesztyűjéről és beillesztette a sajátjába, hogy csettintsen. A dolog ugyan működött, de a teste nem bírta a terhelést, szép lassan, nyugodtan meghalt.

Egy nemrég készült interjúban a Marvel supervisor Matt Aitken és a Marvel producer Jen Underdahl az Insidernek beszélt Tony halálának különböző változatairól – adott hírt róla a WeGotThiscovered.

„A filmkészítőknek több lehetőséget is adunk, amik közül választhatnak. Az egyik az volt, hogy a kövekből származó energia közvetlenül Tony arcába vág. Kilöki a szemgolyóját, és az arcán lifeg” – mondta Matt Aitken.

https://www.youtube.com/watch?v=Xy8s0395IiU

 

„Csináltunk egy kétarcú verziót is, aminél be lehetett volna látni Tony arcába, látva a fogakat…Persze ezeket a verziókat többször átgondoltuk és végeredményben nem akartunk brutalitást tárni a közönség elé. Lényegében azt akartuk, hogy a néző megértse, hogy Tony nem tér vissza többé” – tette hozzá Underdahl.

Bár Tony Stark halála nem lett olyan brutális, mint ahogy egy-egy változatban képzelték, az biztos, hogy a Marvel mégis képes volt sokkolni a közönséget. Már a Végtelen háború végén is számos ismert karakter halálát láttuk, ami sokkolhatta a közönséget, mégis mindenki bízott benne, hogy a kedvenc karakterek valahogy visszatérnek. A Végjáték sztorija viszont bebizonyította, hogy ez nem minden esetben van így: vannak olyanok, akik tényleg meghalnak.

Reméljük, hogy a jövőben megjelenő Marvel filmekben is hasonlóan képesek lesznek meglepni a közönséget, és hogy a módszer nem minden esetben az lesz, hogy valakit kiírnak a történetből.

Szerinted jobb lett volna, ha Tony Stark brutálisabb módon hal meg?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×