Tudtad, hogy a Sony autókat is készít? Nos igen, legalábbis a CES-en most bemutatott modell, a Vision S egy Sony gyártmányú elektromos autó.

A CES sajtótájékoztatóján a Sony elmondta, hogy a Vision-S létrejöttének célja az volt, hogy megmutassa, milyen új, magas szintű technológiát képesek létrehozni autófelhasználóknak. Természetesen a Sony nem egyedül dolgozott a projekten, hiszen más nagyvállalatok kölcsönözték a technológiát a Sony-nak, olyanok, mint a Bosch, a Continental, az NVIDIA és a Qualcomm – írja a TweakTown.

Kép forrása: Sony

A Vision-S elektromos autó 33 érzékelővel van felszerelve, melyek a jármű külső és belső részein helyezkednek el. Ezek segítik a csúcsminőségű útérzékelést, a tárgyak és színek érzékelését. A Solid State LiDAR nappali és éjszakai látásérzékelő rendszer szintén bekerült, ami érzékeli a távolságot és a sebességet is.

Kép forrása: Sony

Az autó képes önálló vezetésre is, tehát tud öngyorsulni, fékezni és kormányozni, persze még nem a Tesla szintjén. A Vision-S négyüléses, 200 kW-os motorral rendelkezik, 4,8 másodperc alatt képes nulláról 100 kilométer per órára gyorsulni. Csúcssebessége 239 km/h.

A Sony egyébként számos szórakoztató funkcióval felszerelte fel az autót, mint például a 360 Reality Audio rendszer, sőt minden ülés saját hangszórót kapott.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×