Nemrégiben az Inifinity Ward friss ausztrál tematikájú tartalmat adott ki a Modern Warfare-ben. A közösség jótékonyságra szólította fel a kiadó Activisiont.

Most, hogy az Activision kiadott pár ausztrál tematikájú kozmetikai csomagot a Modern Warfare-ben, a közösség arra kéri az Activisiont, hogy ennek bevételét ajánlják fel az ausztrál erdőtüzek oltásának megsegítésére – derül ki a Dexerto cikkéből.

A gamer közösség egyébként már több alkalommal próbált segíteni az Ausztráliát sújtó válsághelyzet kezelésében, a Call of Duty játékosai pedig most arra kérik a kiadót, hogy maguk is tegyenek lépéseket. Az Infinity Ward január 8-án vezetett be a játékban friss kozmetikai csomagokat, például a Wolfpack-ot, mely többek között két egyedi fegyverskint tartalmaz. Mellette megjelent az Outback csomag is, ami kétségkívül Ausztrália tematikájú.

Kép forrása: Call of Duty

„Ausztráliában több halálos faj található, mint bárhol máshol. A leghalálosabb? Az emberek” – olvasható a leírásban. A csomagban található kiegészítők mindegyike valamilyen ausztrál dologra utal, mint például a Koalás charm. A kozmetikumok persze nincsenek ingyen, így a közösség látva az Ausztráliában zajló katasztrófát, szeretné, hogy az Activision a csomagból származó teljes bevételt az erdőtüzek elleni közdelem megsegítésére ajánlaná fel. A kezdeményezésre több tartalomgyártó is felhívta a figyelmet.

Blake Cissel, például azt mondta: „nagyon jó lenne, ha az Outback csomag bevételei az ausztrál tűz oltását, illetve a vadon élő állatok megsegítését szolgálná”.

Miközben számtalan rajongó csatlakozott a mozgalomhoz a közösségi oldalakon, az Activision Support nem sokkal később válaszolt a Cissel Tweetjére.

„Tudom, hogy ez jó célt szolgál, figyelembe véve az eseményeket. Továbbítom az üzenetet a releváns csapatoknak.

Ausztráliában az erdőtüzek továbbra is megállíthatatlanul terjednek, veszélyeztetve a vadon élő állatokat, sőt az egész ökoszisztémát. Mindeközben számos szervezet igyekszik valamilyen módon segítséget nyújtani, többek között a gamer közösségek is.

Szerinted is jó döntés lenne, ha az Activision felajánlaná a bevételeit?

https://www.facebook.com/groups/codmwhungary/

×