Általában, ha valaki egy Overwatch meccs alatt egyetlen egyszer sem visz be halálos lövést, elég rossz helyzetnek gondoljuk. Egy csapat azonban így is képes volt nyerni.

Általában azt vallom, hogy ahogy az életben, úgy a játékokban sem kell feltétlen mindent megtenni, pusztán azért mert lehet. Például egy lövöldözős játékban sem kell feltétlen mindenkit lelőni, ott is lehet humánusan viselkedni, vagy épp kerülni az erőszakot. Sőt, még nyerni is nyerhetünk ilyen békés eszközökkel!

Nagyon örülök, hogy most egy pacifista Overwatch csapat bebizonyította, hogy anélkül is lehet nyerni, hogy bárkit megölnénk.

A Captain_Lesgate nevet viselő Reddit felhasználó nemrégiben egy olyan videót töltött fel egy tökéletes Temple of Anubis mapon zajló támadásról, ami még az ellenfél csapatát is megdöbbentette. Az egyébként tökéletes helyre felállított védelemmel szemben Reinhardt bevédte a támadókat, Symmetra teleportja pedig átjuttatta őket a choke point nehézségein. Innentől már csak ráültek a Control Pointra, és mivel egyszerre négyen foglalták, kb 5 másodperc alatt meg is lett a győzelem. Így a csata végül semmilyen áldozatot nem követelt.

When you don’t need to kill anyone to win the game from r/Overwatch

A dologhoz persze az is hozzá tartozik, hogy bár tökéletes volt a támadás, az ellenfél csapata képtelen volt időben reagálni. Felvetődik tehát a kérdés, hogy a támadás volt tökéletes, vagy az ellenfél csapatának védekezése volt hanyag? Az igazság valahol a kettő között van. Hiszen egyrészt rendkívül nagy szerencse is kellett hozzá, hogy a csapat ilyen rövid idő alatt győzzön. Másrészt az is nekik segített, hogy a védekezők kevésbé mobilis karakterekkel próbálták feltartani őket, és hirtelen nem is tudták contestelni a Pointot.

Az viszont kétségtelen, hogy annyira váratlan taktika volt ez a kill nélküli foglalás, hogy nem hibáztathatóak érte, ha nem számítottak rá.

Gondoljunk csak bele, a GOATS stratégiának is volt egy első állomása, amikor mindenki csak pislogott, hogy mi történik. Lehet, hogy ezzel a videóval is egy új trend születik, hiszen ennél egyébként sokkal nehezebb elfoglalni Anubis első pontját.

A Temple of Anubis a Season 20 indulásakor került vissza a játékba, ami január 2-án indult. Most tehát rengeteg lehetőség van arra, hogy a mapon egyedi taktikákat próbáljunk ki, akár a fenti videóban látható támadást.

Szerinted csak szerencséjük volt, vagy új trend születését látjuk?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×