Egy youtuber csapattársa kiafkolt, hogy elmenjen a kórházba, később megjelent a komment szekcióban és elmagyarázott mindent.

„Alkalom szüli a tolvajt” mondták régen, amikor mindez még a való világra volt csupán érthető, azonban az internettel járó anonimitás sajnos több ilyen lehetőséget nyújt a felhasználók számára. Csupán pár napja írtunk a francia streamerről, aki beteg gyerekeknek gyűjtött adományokat évekig, majd zsebre tette az egész összeget. Most pedig egy Youtube felhasználóba botlottunk, aki drámát kreált, hogy pénzt szerezhessen.

Az „I Keep It Taco” Youtube csatornán jelent meg két napja a videó, ahol a játékos egyik Kledet játszó csapattársa kénytelen otthagyni a meccset, mert hirtelen rosszul lett és elrohant a kórházba. A játékos ráadásul bocsánatot kért a csapatától a kilépés előtt és a youtuber emberhátrányból is képes volt megnyerni a meccset.

 

Ezután tűnt fel Eccentrix Law nevű kommentelő, aki a meccset elhagyó játékosnak (Kled mostantól) adta ki magát és megköszönte, hogy nem reportolták. Elmondta azt is, hogy gyomorrákja van és mivel vért hányt muszáj volt kivizsgáltatnia magát. Ez nagyon elszomorította a nézőket és rengeteg pozitív komment érkezett válaszként. Később Eccentrix Law visszatért a kommenthez és frissítésként új bejegyzést tett közzé, ahol már Kled unokatestvérének adta ki magát és közölte a nézőkkel, hogy Kled elhunyt betegségének szövődményeiben.

kép forrása: leagueoflegends.com

I Keep It Taco, a csatorna tulajdonosa gyűjtésbe szervezett Kled családjának számára, amit Eccentrix Law szívesen fogadott, de szerencsére még időben kiderült, hogy minden hazugság volt a kommentekben. Kled egyik barátja ugyanis megtalálta a Youtube videót és teljesen tisztában volt azzal, hogy Kled habár tényleg felkereste a kórházat, se nem rákos se nem halott. Ezt végül bizonyította is I Keep It Taco-nak, aki közleményben tisztázta a dolgokat, Eccentrix Law kommentje pedig eltűnt azóta.

Szomorú látni, hogy van olyan ember, aki megnéz egy videót arról, hogy valaki rosszul lesz és egyből az jut eszébe, hogyan tudna profitálni ebből. Ráadásul a pénzgyűjtést sem ő kezdeményezte, így képes volt egy rákos majd halott játékosnak tettetni magát pár Youtube like-ért.

I Keep It Taco egy rákos betegekkel foglalkozó szervezet számára elküldte az összegyűlt pénzt.

Szerintetek mi motivál egy embert arra, hogy ilyeneket csináljon?

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

 

×