Miközben mindenki a PS5 bejelentésekre vár, a PlayStation 4 ismét mérföldkövet ért el, több szempontból.

A Sony CES bemutatójából nem csak az derült ki, hogy pontosan hány PS4 konzolt sikerült eddig értékesíteni, de számadatot kaptunk többek között a PSVR eladásokról és a havi aktív felhasználók mértékéről is. Az is kiderült, hogy a PS4 valószínűleg a PlayStation 2 után minden idők legkeresettebb konzolja – írja a Gamerant.

A PlayStation 4 2013-as megjelenése óta mintegy 106 millió példányban kelt el, nem kétséges tehát, hogy az egyik legnépszerűbb konzol, a PS2, a PS4 és a PS3 pedig a legkelendőbb otthoni játékkonzolok listájának tagja. PlayStation VR rendszerből eddig 5 millió példány fogyott, a PlayStation pedig havonta 103 millió aktív felhasználót számol, 38.8 millió PS Plus előfizetővel.

Kép forrása: Sony

Ezen kívül a Sony több mint 1,15 milliárd PlayStation 4 játékot értékesített, ami mondhatni lenyűgöző egy olyan korban, amikor egyre elterjedtebbek a free-to-play játékok. Mindazonáltal ez a szám azt is megmutatja, hogy az elmúlt néhány évben hová is jutott a játékipar.

A Sony CES-en továbbá beszélt következő generációs konzoljáról, a PlayStation 5-ről is, mely állítólag visszafelé kompatibilis lesz a legtöbb PlayStation rendszerrel. A PS5 logója mellett felfedték, hogy a konzol ultra gyors SSD-t kap, ray tracing-et és ultra HD Blu-Ray meghajtót.

 

Érdekesség, hogy a Microsoft hosszú ideje nem fedte fel az Xbox értékesítési számait, valószínűleg szeretnék elkerülni a két konzol összehasonlítását. Az előzetes becslések szerint az Xbox One eladásai a PS4-ének kevesebb mint felét teszik ki, ami a Sony-t a konzolgeneráció tényleges nyertesévé teszi, legalábbis a nyers eladások tekintetében. Ennek ellenére az Xbox X sorozat úgy tűnik, hogy komoly ellenfél lehet.

A kérdés már csak az, hányan vesznek majd PS4 konzolt, tudva, hogy az év végén már a PS5 is a polcokra kerül?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×