Az Alienware olyan mini PC-t mutatott be, mely lényegében egy Windows 10 játékgép, ami kísértetiesen hasonlít a Nintendo Switch-re.

Az Alienware Concept UFO egy hordozható Windows 10 játékgép, amelyet a napokban zajló CES kiállításon mutattak be. A különböző gyártók régi álma, hogy a legjobb PC játékokat laptopon is lehessen játszani, ám szakítva az elképzeléssel, az Alienware olyan kompakt készüléket alkotott, ami mondhatni egy minikonzol formájában váltja valóra ezt az álmot. Az elképzelés szerint ez lehet a jövő hordozható gaming PC-je – írja a TomsGuide.

„Ez tulajdonképpen egy PC, ami Windows rendszerrel működik. Egy olyan számítógép, ami egyedi külsővel rendelkezik” – mondta a Dell termékigazgatója Ray Watkins.

A helyzet az, hogy a Concept UFO szinte pontosan úgy működik, mint egy Switch. Az oldalt elhelyezkedő kis kontrollerek ugyanúgy leválaszthatók, valamint a készülék hasonló módon dokkolható, hogy a képet arra alkalmas kijelzőn láthassuk. A 8 hüvelykes kijelző egy kicsivel nagyobb, mint a Switch 6,2 hüvelykes képernyője. Az akkumulátor élettartama egy másik fontos kérdés, erről egyelőre nincsenek biztos információk. A pontos specifikációk ugyanis egyelőre nem ismertek, valószínűleg a napokban több részletet osztanak meg róla.

A TomsGuide munkatársai többek között a Mortal Kombat 11-et és a World War Z-t próbálhatták ki. A Concept UFO egyelőre csupán egy koncepció, mely valószínűleg még számos simításon mehet keresztül, hogy tökéletes formában jelenhessen meg. A CES bemutató célja többek között az is, hogy az Alienware a visszajelzések alapján tudjon tovább dolgozni a terven.

Az biztos, hogy az elgondolás érdekes. Egy olyan hordozható – ha úgy tetszik – gamer PC-ről van szó, ami funkcióiban hasonlóan működik, mint a Nintendo Switch. A különbség viszont az, hogy Windows-t használ, amivel a PC-n elérhető játékok – feltételezésem szerint – portolás nélkül elérhetők. Legalábbis remélem, hogy így van, hiszen ez lenne a legnagyobb előnye.

Neked, hogy tetszik a Concept UFO? Vennél ilyet?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×