A YouTube király Felix ‘PewDiePie’ Kjellberg Minecraft videósorozata rendkívül sikeres volt. Most abbahagyta és azt is elmondta, hogy miért.

A Minecraft 2019-ben a legnézettebb videojáték lett a Youtube platformján, 100.2 milliárdos nézettséggel, jócskán megelőzve a szintén népszerű Fortnite-ot. Az eredményhez nagymértékben járunk hozzá a híres PewDiePie Mindecraft videósorozata is. A srác egyébként tavaly elérte a 102 millió feliratkozót, így ő lett a legjobban követett Youtube sztár – írja a Dexerto.

A svéd tartalomgyártó nem csak nézetté tette a Minecraftot, de azt is sikerült elérnie, hogy a Minecraft értékesítései növekedjenek. Nemrég viszont bejelentette, hogy nem készít több epizódot, ennek okáról pedig egy külön videóban beszélt.

„Már nem akarok játszani veled többé, Minecraft!” – mondta nevetve, majd azzal folytatta, hogy túl elfoglalt ahhoz, hogy elkészítse az epizódokat.

Az epizódok elkészítése túl sok időt vett igénybe, és nincs időm. Túl elfoglalt vagyok más dolgokkal. Sajnálom” – mondta PewDiePie.

 

PewDiePie 2019 júniusában indította el Minecraft sorozatát, amely olyan gameplay videókat jelentett a rajongók számára, amiből az elmúlt években hiány volt a csatornán. A csatornája az új videók hatására szinte felrobbant, az év legnézettebb csatornájává lett.

Kép forrása: Social Blade

A Social Blade YouTube adatai szerint a június-júliusban csaknem megduplázódott a csatorna nézettsége, csupán egy hónappal a videósorozat indulása után, az NPD elemző cég szerint pedig a Minecraft a a második legjobban fogyó játék lett Augusztusban.

Annak ellenére, hogy most abbahagyta a Minecraft videók készítését, PewDiePie nem zárja ki, hogy valamikor új epizódot készítsen. A rajongól most azt remélik, hogy a 2020-ban tartott rövid szünet elég erőt ad majd neki ehhez.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×