A HSReplay statisztikáit kizárólag 6 000 MMR fölött, körülbelül 660 000 meccs eredményeiből számolták ki.

A legújabb Hearthstone játékmódban az egyik legfontosabb döntést rögtön az első pillanatban kell meghoznunk. A hősválasztás ugyanis döntően befolyásolja a meccsen belüli stratégiánkat, mindegyikük más játékstílust kíván. Vannak passzív- és vannak aktív képességgel bíró hősök, máshogy kell kiszedni, vagy éppen bent hagyni a minionokat, és máskor kell növelni a Tavern Tiert.

A nagy számok törvénye szerint azonban bármennyire is eltérőek a hősök, létezik erősorrend a kategorizálásukra.

A HSReplay több százezer meccs adataiból kiszámolta, melyek a legnépszerűbbek, melyek a legeredményesebbek, és melyiket a legstabilabb hősök.

Legeredményesebbek

Ha kizárólag a győzelmeket vesszük alapul, Rafaam messze a többiek fölött áll. A dobogóra még Edwin és Nefarian állhattak fel, ezen a három hősön kívül nincs is már, aki 16% fölötti win rate-et tudna felmutatni.

Legstabilabbak

MMR gyűjtéshez a legjobb négy között kell végezni alapesetben, ezt pedig legjobban Deryl tudja. Egy-két körben megtáncoltatjuk, kiveszünk pár nagy miniont és az lazán bevisz minket a Top4-be. Deryl a meccsek 61.1%-ban végez Top4-ben, a második Yogg-Saron 60.5%-kal, a harmadik Edwin 59.9%-os eredményességgel.

Legnépszerűbbek

Rafaam messze a legnépszerűbb hős, ha felbukkan szinte mindig kiszedik. Egészen pontosan 78.4%-os a pick rate, szinte a közelében sincsenek a többiek. A másik két dobogós Yogg-Saron (64.3%) és Nefarian (62.1%).

Hasznos kis infócsomagot kaptunk ismét a HSReplay-től, melyből jól kivehető, a különböző célokhoz illeszkedő hős. Ha az MMR farmolásra megyünk, akkor erős early game hősöket kell választani, mint amilyen Yogg-Saron vagy Deryl.

Ha pedig felbukkan Rafaam, akkor ne is gondolkodjuk, szedjük ki és kész.

Kijelenthetjük tehát, hogy az egy hónapja bekerült 3 hős érkezése alaposan átírta a dolgokat. Rafaam és Edwin is úgy tudott a listák élére ugrani, hogy még csak egy hónapja használják őket a játékosok.

Nektek ki a kedvencetek a Battlegrounds hősei közül?

×