Pletykák szerint a PS5 olyannyira komolyan veszi a visszafelé kompatibilitást, hogy talán nem csak PS4 játékok lesznek elérhetők rajta.

Már a PS5 hivatalos bejelentésekor leszögezte a Sony, hogy tervei szerint a PS5 konzolon a PS4 játékok is futtathatók lesznek. Korábban még arról is írtunk, hogy a fejlesztők keményen dolgoznak ennek megoldásán, most viszont ismét megjelentek azok a pletykák, miszerint a konzol a PS1, PS2, PS3 játékokat is képes lesz futtatni – írja a Gamerant.

Persze nem először kerül elő a téma: már tavaly októberben is foglalkoztak vele a híroldalak, hiszen ennek lehetőségét már ekkor is pedzegették a rajongók. A kérdés már csak azért is érdekes, mert a következő generációs konzolok visszafelé kompatibilitásával kapcsolatban a Microsoft szintén elkötelezett, ugyanis szeretnék, ha az új Xbox a régi Xbox, Xbox 360, Xbox One konzolok játékait is elérhetővé tenné.

A PS5 visszafelé kompatibilitásával kapcsolatban a múlt héten osztott meg videót a Youtube videós HipHopGamer, aki szerint a Sony új konzolja egy bizonyos „remastering engine-t” használ majd arra, hogy futtathatók legyenek a korábbi generációk címei.

 

Sok rajongó izgatott lehet most, de ne felejtsük el, hogy mindez egyelőre csak találgatás, a Sony hivatalosan ezzel kapcsolatban még nem sokat árult el. Las Vegas-ban ma indul a 2020 International CES (Consumer Electronics Show), ahol a Sony valamilyen újdonságot készül bemutatni. Szóval lehetséges, hogy már ma kiderül valami. A Sony közvetítése magyar idő szerint kedd éjjel 2-kor kezdődik. Sőt, februárban még egy különleges eseményt tervez a Sony, aminek szintén témája lesz a PS5.

Te örülnél, ha a PS5 futtatná a PS1, PS2 és PS3 játékokat is a PS4 címek mellett?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×