Nézzük, mely gyártókban bíznak a legjobban a magyarok.

A StatCounter oldala remek dolgokra képes, ennek köszönhetően rászűrhetünk akár arra is, hogy melyek voltak a legnépszerűbb telefongyártók a 2019-es évben. A statisztikákból tisztán látszik, hogy még mindig 3 gyártó dominál, viszont fontos leszögeznünk, hogy az összesítésbe kizárólag az újonnan, tiszta forrásból vásárolt okostelefonok kerültek be, így a használtpiacban szereplő, illetve a szürkeimportos mobilok nem jelentkeznek a diagramon.

A legnépszerűbb gyártók / Kép: StatCounter

A Samsung továbbra is dominálja a magyar piacot, a maga 34,14 %-ával, ami azt jelenti, hogy az újonnan elkelt mobilok közül minden harmadik Samsung. Őket követi a Huawei, ami az utóbbi időben rendkívül erős PR kampányt tudhat a magáénak, ami úgy tűnik meg is hozta gyümölcsét, hiszen a magyar vásárlók 27,9%-a a Huawei készülékeit választotta. Az Apple pedig csak a harmadik helyre tudott becsúszni, a maga 19,65%-ával. A negyedik helyezést pedig szintén egy feltörekvő kínai márka, a Xiaomi kaparintotta meg, méghozzá 6,33%-kal, ami már csak azért is érdekes, mert az LG, a Sony is mind-mind mögötte kullognak.

Sajnos típusra lebontva nem találtunk statisztikákat, de több, mint meglepő volt, hogy az Apple már csak a 3. helyet tudta behúzni. Mindemellett a Huawei és a Xiaomi is üde színfolt, ugyanis az említett márkák nemcsak remek ár/érték aránnyal rendelkeznek, emellett a kínai mivoltuk ellenére simán felveszik a versenyt a nagyokkal.

Forrás: ByTech

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×