A kiváló horrorjátékairól ismert Frictional Games új játékon dolgozik, bár egyáltalán nem biztos, hogy ismét borzongásra lehet számítani.

A Frictional Games stúdiója viszonylag csöndben volt a 2015-ös SOMA megjelenése óta, melyet egyébként nemrég még ingyen is be lehetett szerezni az Epic Games áruházban. A fejlesztőcsapat régi weboldala most frissítést kapott, ráadásul megjelent a „Next Frictional Game” (a következő Frictional játék) aloldal is – írja a Rockpapershotgun.

Kép forrása: Frictional Games

Természetesen még nem lehet tudni, hogy mivel rukkol elő a csapat, de valószínűleg hamarosan hallunk róla.

A SOMA és az Amnesia: The Dark Descent fejlesztői maradandót alkottak, hiszen az említett két horror olyan játékélmény, ami sokak számára biztosan emlékezetes. Ez alapján gondolhatnánk azt is, hogy ismét horrorral készülnek, ám a fejlesztők elárulták: nem szeretnék, ha csak horrorról lennének ismertek. A Frictional Games kreatív igazgatója, Thomas Grip még egy 2017-es interjúban beszélt arról, hogy a stúdió két projekten dolgozik, amelyek közül az egyik nem horror – jegyzi meg az IGN.

Nem csak horrorsrácok szeretnénk lenni” – mondta Thomas Grip.

Akkor persze még nem dőlt el, melyek lesznek ezek a projektek, de a honlap változásai alapján valami készülőben van. Őszintén reméljük, hogy akár horrorjáték készül, akár nem, olyan magas színvonalú játék készül, mely méltó lesz a stúdió eddigi munkáihoz. A Frictional Games ugyanis kiválóan ért a történetmeséléshez, a feszültségkeltéshez, a játékmenetet pedig rendszerint egyedi, kihívásokkal teli feladatokkal teszik gazdaggá, ami minden játékos érdeklődését felkelti.

Te milyen játékot látnál szívesen a Frictional Games csapatától?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×