A Nintendo általában keményen lép fel a szellemi termékeit sértő magatartással kapcsolatban, de most engedékenyek voltak.

A Nintendo megnyerte a pert Sergio Moreno kaliforniai lakos ellen, aki még 2018-ban illegálisan adott el moddolt játékokat. Nehéz megjósolni Sergio mennyi játékon adott túl az elkapása előtt, de könyvtára több mint 800 különböző NES játék kalóz verziót foglalt magában, ennyi kiderült a hivatalos közleményből.

2019 szeptemberében végül megállapodásra jutott a két fél, de meglepő módon Sergionak csak a feltört Nintendo hardware-t kellett bezúznia és törölnie minden aktivitásához kötődő kalóz szoftvert. Az alperes ebbe beleegyezett, így semmilyen pénzbeli fizetésre nem kötelezték.

kép forrása: nintendosoup.com

A Sergio által árult memóriakártyákat egyébként a Team-Xecuter hacker csoport hozta létre, akik 2020-ra „jövő-biztos” Switch feltörést ígérnek a felhasználóknak. Természetesen ez abszolút illegális, de a konzolokhoz való játékvásárlás elég drága mulatság, így biztosan sokan fogják igénybe venni ezt is a megjelenés után.

A Nintendo egyelőre még nem reagált érdemben a hacker csapat tevékenységére, de a múltban keményen felléptek ahányszor veszélybe került valamely szellemi termékük. Még olyan szimpla esetekben is, ha Youtube csatornák használták a játékaik zenéjének egy részét. Így ha a csoport tényleg kiadja a Switch hacket várható némi retorzió a japán vállalat részéről.

Ti szerintetek komolyabb büntetést érdemelt volna Sergio?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

×