A Windows 7 napjai meg vannak számlálva.

Legyen az Ubuntu, Debian, Fedora vagy épp Windows, egyszer minden operációs rendszer elér abba a korba, amikor a gyártó már nem támogatja az adott verziószámot. A Windows 7 esetén 2020. január 14-én fog eljönni ez a nap, de van egy csavar a történet mögött, a Microsoft ugyanis lát még némi potenciált a rendszerben.

Nemsokára már fizetni kell a frissítésekért

A korábbi hírek egyértelműen arról szóltak, hogy január 14-étől kezdve a felhasználók már nem fognak biztonsági frissítéseket kapni. Ennek köszönhetően a hackereknek jóval egyszerűbb dolga lesz, amennyiben új rést találnak a pajzson. Nincs viszont minden veszve, a Microsoft továbbra is kész támogatni a rendszert, az ESU, azaz az Extended Security Updates program keretein belül,  amennyiben a felhasználók előfizetnek a szolgáltatásra.

Azoknak, akik nem akarnak előfizetni, marad a régi rendszer, biztonsági frissítések nélkül.

Még mindig ott a W7 a legnépszerűbb oprendszerek között / Kép: Steam

A Steam statisztikái alapján még mindig óriási a Windows 7 népszerűsége, tekintve, hogy még a 8 és 8.1-es Windows-okat is maga mögé utasítja. A játékosok mintegy 33 %-a ragadt még a Windows 7 64 bites verzióján, amit nem csodálunk, hiszen a régi gépeken a jobban fut a Windows 7, mint a későbbi verziók.

Nem mellesleg van jó pár olyan cím, ahol több fps-t lehet kisajtolni Windows 7 alatt.

Mindezek után viszont érdemes elgondolkozni, hogy érdemes-e bevállalni a kockázatot és maradni, egyszer ugyanis úgyis váltani kell majd.

Forrás: tom’s hardware

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×