Faker egy koreai talkshowban nyilatkozott az esportolók életéről, bár a műsor vezetői sajnos nem hagyták sokat szóhoz jutni.

Lee „Faker” Sang-hyeok a világ egyik legjobb League of Legends játékosa, már háromszoros világbajnok és még mindig a legmagasabb szinten teljesít. Sokan gyakorlatilag a profi esportoló metaforájaként emlegetik, és olyan beceneveket aggatnak rá, mint a „The God of League of Legends” vagy „The Unkillable Demon King”. Ez hatalmas nyomás egy 23 éves fiatalon, de persze van pozitív oldala is.

kép forrása: dotesports.com

Habár a pontos számot nem tárták a nyilvánosság elé, azt becsülik a források, hogy 750 millió forintos szerződést írt alá a SK Telekom1-gyel és az eddigi nyereményei a 380 milliót közelítik. Ezeken felül még számos márkával van partnerszerződése és a Twitch.tv-n, habár rendszertelenül streamel közel 30 ezer néző követi minden alkalommal, így ebből is komoly bevétele származik.

Az esportoló nemrég egy koreai talk showban, a Radio Star-ban nyilatkozott arról, hogy kevesebb mint 200 ezer dél-koreai wont költ havonta, ami közel 50 ezer forintnak felel meg. A játékos azt is elmondta, hogy a T1 biztosít számára lakhatást és ételt a fanok pedig végtelen számban küldenek neki ajándékokat, így igazából nincs szüksége semmire.

 

Nem meglepő talán azok számára ez, akik olvasták pár hónapja Chosunnal való interjúját, amiben elmondja, hogy a gamer házban való félreértések elkerülése végett, minden nap szimpla fehér pólót visel. A játékos azt is elmondta, hogy nem dohányzik vagy iszik, így a pénzt nagyrészt akkor költi, ha a barátaival vendéglőben esznek. A legnagyobb kiadása pedig eddig az volt, hogy négy éve családját egy 50 négyzetméteres lakásból egy nagyobba költöztette.

Faker azt is elmondta, hogy a jövőben arra készül, hogy keresetét jótékony célra adományozza. Tisztában van azzal, hogy egy esportoló karrierje rövid, így szeretne addig dolgozni ameddig csak lehet, hogy többet segíthessen. A T1 midlanere már nem először említi ezt a tervét és több ilyen gesztust tett már a múltban is, 2018-ban csatornájának teljes bevételét a UN Foundationnek adományozta, részt vett Rick Fox 2019-es jótékonysági estjén és persze a League of Legends All-Star-on is.

Faker az interjún azt is elmondta, hogy sajnos profi esportolóként szinte semmi szabadideje sincs és romantikus kapcsolatra sincs emiatt lehetősége, de igyekszik csak a munkára összpontosítani.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×