Lebukott a francia streamer, aki a Twitch-en szervezett adománygyűjtést.

December 30-án, hétfőn robbantotta a bombát egy „Reveal Truth” nevű illető a Twitteren, amiben megmutatta a népszerű francia streamer, ANIS13K sötét oldalát. A streamer az elmúlt 5 évben több alkalommal rendezett adománygyűjtést a sclerosis multiplexben szenvedők javára.

 

 

A közel 80 ezer követővel rendelkező streamer pedig szép összeget kalapozott össze, viszont az említett szervezet egyetlen centet sem kapott a mai napig. Erről a leplet a korábban említett álnéven tevékenykedő Twitter fiók rántotta le a leplet,  aki felhívta az említett szervezetet.

A streamer végül a mai napon beismert mindent:

„Rossz döntést hoztam, aztán egy ördögi spirálba kerültem és mindig tartoztam valakinek. Egyik kölcsönt kértem a másik után, hogy ki tudjak lábalni az előzőből. Majd a következő évben folytatódott minden. Láttam, hogy jönnek-mennek a Twitch-en a streamerek, jobbnál jobb gépeket villantanak. Nem arról van szó, hogy féltékeny voltam, hanem inkább irigy.”

Ezek után elnézést kért a teljes francia Twitch közösségtől, akiknek eljátszotta a bizalmát.

Hatalmasat hibáztam amikor a bizalmatokkal játszottam, sajnálom. Nem tudom mi mást mondhatnék.

ANIS13K ezek után megígérte, hogy felveszi a kapcsolatot az említett szervezettel és megpróbálja kifizetni nekik az évek által elsumákolt összeget. A streamer követői persze kételkedve fogadták eme kijelentést, ami az elhangzottak után nem csoda. Hiszen elég nehéz annak adakozni, aki egyszer már ilyen durván átverte a közösséget.

Természetesen hatalmas bátorság kellett hozzá, hogy a nyilvánosság elé álljon az igazsággal, de ez nem menti fel ANIS13K-et. Az emberi jóhiszeműséget, és a segítő szándékot kihasználni, nos ez a legnagyobb streamer bűnök egyikének tekinthető. Ez a közösség pont az összefogásairól és hegyeket megmozgató erejéről híres, gondoljunk akár magyar, akár külföldi Twitch streamerek eddigi jótékonysági adásaira. Dr. Lupo idén karácsonykor például több száz millió forintot hozott össze a St. Jude Gyermekkórháznak.

Reméljük a jövő streamereinek is a segítő szándék és az összefogás lesz a követendő példa, nem az emberek kihasználása, és a lopás!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

×