Ismét drágulás várható memóriafronton.

Az elmúlt évekhez képest végre sikeresen lejjebb ment a memóriák ára, egész pontosan 50%-os árcsökkenés ment végbe a piacon, aminek köszönhetően napjainkban rendkívül kedvező áron válogathatunk a memóriamodulok között. Aki memóriavásárlások gondolkodik, annak viszont érdemes minél hamarabb letudnia, az elemzők szerint ugyanis jövő év elejére egy enyhébb, 5%-os áremelkedés várható.

Ismét többet kérhetnek el a gyártók

Nemrég a Microsoft, korábban pedig a Sony is bejelentette, hogy 2020 év végére új konzollal készülnek, aminek következtében ismét megindulhatnak a memóriaárak felfelé. A következő generációs konzolokat ugyanis immáron SSD-vel fogják ellátni, aminek köszönhetően jelentősen megnő a DRAM lapkák iránti kereslet. Mint minden piacgazdaságban, ez itt is felverheti az árakat.

Mindezek mellett megnövekedett a videókártyákba szánt memóriamodulok iránti igény, főleg a GDDR6-os lapkák tekintetében nőtt a kereslet a gyártók részéről.

A DRAMeXchange elemzői szerint jövőre akár 15%-kal több memóriamodulra lesz kereslet.

Az elemzők szerint 2020 elején enyhe áremelkedések várhatóak, az év második felében viszont masszívabb áremelkedés is végbemehet. Ez pedig azt jelenti, hogy mind a memóriamodulok, mind az SSD-k ára megindulhat, de adott esetben még a telefonok is drágulhatnak.

Forrás DRAMeXchange

×