A Black Mesa Xen a Half Life világát öröklő belső nézetes lövöldözős játék. A mai napon kikerült bétából és early access-ként elérhető a Steamen.

A Crowbar Collective vállalta magára a Half Life játék hangulatának feltámasztását. Projektjük a Black Mesa Xen ma kikerült a béta verzióból és early access-ként bárki hozzáférhet. Már korábban írtunk a béta verzióról és annak megannyi hibájáról, de az első vélemények alapján a csupán 38 fős fejlesztői gárdának sikerült szinte minden problémát kiküszöbölni és a játékélményt tovább emelni.

 

Ilyen fejlesztések voltak, a nehézségi szint pontosítása és az új játékosok kalauzolása a történet elején. A teljesítmény problémákat is megoldották, ami főleg az Interloper pályarészeket érintette. Ezt a dinamikus fény kalibrálásával érték el.

A végső verzió persze még messze van, de a fejlesztők ígérnek multiplayert, achievement rendszert,  és Workshop Pass-t is. A játék jelenleg 20%-os leárazásban van a Steam karácsonyi akcióinak keretein belül, így csupán 4500 forintért megvásárolható.

Ti kipróbáljátok?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×