A játékok között ugrálni igazából csak pár kattintás, de a megszokott egérérzékenységről leváltani már sokkal nehezebb.

Ahány játék, annyiféle beállítás. Nincsenek könnyű helyzetben manapság az igazi gamerek, hiszen rengeteg ütős játék csábítja őket egyszerre. Ráadásul nem csak történetbe, grafikában és hangulatban térnek el egymástól ezek a játékok, de az alájuk rakott motor is különböző.

Vannak persze állandó elemek ezekben is, hiszen a felbontások között egy Full HD az mindig ugyanolyan lesz. De egy egérérzékenység már közel sem. A különböző motornak hála, szinte mindegyik játékban mást jelent például, ha sensitivity-nél az „1.00” értéket állítjuk be érzékenységnek.

A Sensitivity Converterek azért jöttek létre, hogy ne kelljen állandóan számolgatni.

  • Ha a CS:GO-t vesszük alapul, akkor az Apex Legends és a Quake esetében teljesen megegyeznek az értékek. Ami a CS:GO-ban egérérzékenységet tekintve „1.00”, az az Apexben és Quake-ben is pontosan ugyanannyi.
  • A Fortnite már más kategória, ott egy laza négyes szorzóval kell számolni. A CS:GO-ban mért „1.00” tehát itt már „4%”. Egészen pontosan 3.96 a szorzó egyébként, de alacsony sensinél ez elhanyagolható.
  • Hasonló a helyzet a Rainbow Six esetében is. Alacsony sensitivity-nél érdemes a négyszeres szorzóval számolni, de valójában itt is csak kerekítünk. A valóság egy 3.84-es szorzó.
  • Az Overwatch egy következő kategória, itt 3.33 a szorzó a CS:GO-ban mért egérérzékenységhez képest.

A fent látható váltószámok persze nem csak CS:GO-ból származtathatóak le, az Overwatch és a Fortnite között 1.19-szeres szorzót kell használni, a Rainbow Six és a Fortnite között 1.03-asat.

Hogy ne kelljen folyton számolni és ezen agyalni, a Settings.gg csinált egy programot az ilyen esetekre. Csak beírod a sensitivity-det, kiválasztod a játékot, és már mutatja is, hogy a többi játékban mekkora érzékenységet állítsd, hogy ugyanazt a hatást kapd.

A legnehezebb terep a PUBG, amelyre külön szabályok vonatkoznak. Egyrészt ugye itt több féle sensitivity is létezik, másrészt a FOV (Field of View) is befolyásolja a váltószámot.

Maradva a CS:GO-s példánál, az ott mér „1.00” Sensitivity, 100-as PUBG FoV mellett 0.007920-as egérérzékenységet mutat. Értelemszerűen 50-es FoV-nál ennek kétszeresét, 0.015840-et.

Ha tehát nem szeretnétek állandóan érzékenységet állítgatni, ezzel a programmal könnyedén kiszámolhatjátok, mekkora értékre van szükségetek az egyes játékokban.

×