A csalás mindig is a PUBG egyik legnagyobb problémája volt, főleg akkor, mikor a játék elérte népszerűségének csúcsát. A banhullám viszont folytatódik.

A PUBG Corp. rendszeren küzd a csalók ellen, a dél-koreai fejlesztőcég igyekszik tisztává varázsolni a játékot. Hogy hogyan és miként küzdenek ellenük, illetve hogy hány csalót tiltanak el a játéktól, rendszeresen hírt is adnak – írja a PCGamesn.

„Pontosan tudjuk, hogy sok csaló van a játékban, és hogy tudjuk, hogy milyen súlyos hatása van ennek a mérkőzések során” – írta Hawkinz, a PUBG munkatársa a Redditen.

2018 végén a PUBG Corp arról számolt be, hogy hetente kb. 90 ezer csalóra csap le a banhullám, és ez a tendencia azóta is tart.

Kép forrása: PUBG

„Van olyan hét, hogy több mint 100 ezer csaló fiókját tiltjuk le” – tette hozzá Hawkinz. December 9-14 között például 116 531 PUBG csalót tiltottak ki. A kitiltásokban nagy szerepet játszanak a játékosok jelentései, nem árt tehát minden gyanús jelenséget reportolni.

A csalás valószínűleg sosem fog teljesen eltűnni a multiplayer játékokból, de láthatóan a PUBG Corp. minden erőfeszítést megtesz, hogy elrettentse a mindenre elszánt csalókat.

Te milyen sokszor találkozol csalókkal a játékban?

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×