Úgy tűnik, hogy a Google maga is saját stúdiókat vásárol, mint a Microsoft vagy a Sony, annak érdekében, hogy saját felhőalapú szolgáltatásához készítsenek exkluzív játékokat.

A Google felvásárolta azt a stúdiót, ami jövőre jelenteti meg első játékát, Journey to the Savage Planet címmel. A Typhoon Studios a Stadia Games and Entertainment-hez csatlakozik – mondta a stúdió vezetője, Jade Raymond – írja a Polygon.

A Typhoon Studios-t 2017-ben alapította a Ubisoft volt kreatív igazgatója, Alex Hutchinson és az Electronic Arts volt producere, Reid Schneider. A stúdió jövőre tervezi kiadni első játékát, mely az űrben játszódik. A Stadia Games and Entertainment hivatalosan márciusban alakult, amikor a Google bemutatta a Stadia platformot. Raymondot nevezték ki alelnöknek, céljuk pedig az, hogy minél több játék készüljön Stadia-ra. Raymond akkor azt mondta, hogy Stadia Games-hez tartozó stúdiók a játékok új generációját hozzák el.

 

„A Typhoon Studios 2020 január 28-án több platformon jelenteti meg a Journey to the Savage Planet címet. Eközben szépen becsatlakoznak a Stadia Games and Entertainment-be. Köszöntjük ezt a hihetetlen tehetséges csapatot a Google családjában” – tette hozzá Raymond.

Az biztos, hogy jelenleg nem igazán van Stadia exkluzív játék, illetve kevés olyan van, ami kihasználja a platform egyedi technológiáját. Ezeket az exkluzív funkciókat egyelőre csak a Ghost Recon Breakpoint képes használni. Ilyen például a Stream Connect támogatás a PvE módban. Ennek lényege, hogy a játékmenetet valós időben meg lehet osztani akár három csapattárssal.

„Más játékosok megfigyelése megkönnyíti a csapattársak közötti taktikai kommunikációt, lehetővé téve a játékosoknak, hogy úgy dolgozzanak együtt, mint még soha” – mondja az Ubisoft a funkcióról.

Szerinted milyen játékok készülnek majd a Google Stadia-ra a Typhoon Studios segítségével?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×