Úgy tűnik eddig tudta megőrizni a korábbi szép évek emlékét a Virtus.pro.

Sok egykori esport csapatnál láttuk már, hogy csak feloszlásuk után esnek ki a szekrényből a csontvázak. Ki nem mondott sérelmek, eddig eltitkolt sztorik és az évek alatt megutált csapattársak. De valamiért azt gondoltuk, a mindig sportszerű és szimpatikus Virtus.pro lengyel ötösénél ilyen nem fog előfordulni.

Byali azonban most alaposan belekezdett a sárdobálásba, TaZ és a VP vezetőség nyakába varta feloszlásukat.

Ugy mindenki emlékszik még a TaZ és a Virtus.pro tulajdonosa közötti fogadásra? 2017-ben, a VP utolsó nagy sikere a DreamHack Masters Las Vegas győzelem volt, pedig tök esélytelenként indultak. A szép menetelés közben az akkori irányító TaZ és az elnök fogadást kötöttek: ha megnyerik a versenyt, TaZ kap magának egy új Mercedest, amilyet csak akar.

A többi már történelem. A lengyelek tényleg megnyerték, a kocsi is meglett, de onnantól komoly sikert már nem látott a lineup. Szép lassan elkezdték lecserélgetni az embereket, mostanra már egyikük sincs a VP kötelékében.

Byali szerint nem véletlen a dolgok sorrendje, pont az említett Mercedes miatt oszlott fel a csapat.

„TaZ kocsija indított el minket a lejtőn. Ez persze nem csak az ő hibája, hiszen még vissza is akarta adni. Igazából ez két emberen múlott, kettőjüké a felelősség.”

Nehéz lenne vitatkozni vele, hogy egy ilyen szintű megkülönböztetés, vajon károsan hat-e a csapatra? Egy több millió forintos terepjáró, csak úgy ajándékban elég erős bónusz, főleg ha az öt fős csapatból csak egy valaki kapja meg. A tulajdonos simán kitalálhatott volna valamit a csapat többi tagjának is, hogy ne legyen kivételezés szaga a dolognak.

Ezzel ugyanis azt kommunikálta a többiek felé, mintha egyedül TaZ érdemelne jutalmat. Egy csapatjátékban ennél rosszabb üzenetet nem is lehetne küldeni egy öt fős együttesnek. Reméljük ez az incidens az első és az utolsó alkalom volt, amikor a játékosok egymás nyakába próbálják varrni a feloszlást és a sikertelen utolsó éveket.

A Virtus.pro emléke ennél sokkal nemesebb, kár lenne lehúzni.

×