Úgy tűnik igencsak népszerű volt a battle royale-ok atyja az elmúlt időszakban.

Mintha csak tegnap lett volna, hogy berobbant a PUBG béta verziója, ami nemsokkal később olyan elképesztő népszerűségre tett szert, hogy még Gabe Newell is csak leshetett a számok láttán. A több milliós játékosbázist viszont egyszerűen nem tudták megfelelően kiszolgálni a szerverek, így hamar visszazuhant a játékosbázis.

Kép forrása: PUBG

Ezek után pedig Xbox One-ra is kijött a játéjk de  2017 decemberében még bőven voltak hiányosságok, majd egy évvel később megérkezett a PlayStation 4-re is, ami már egy jóval stabilabb verzió volt, persze itt bőven is akadtak hibák.

 

Daniel Ahmad a népszerű népszerű játékpiaci elemző szerint a PUBG-ből összesen már 60 milliót sikerült eladni, ebbe természetesen nem tartozik bele az ingyenes PUBG Mobile, sem a Lite. Mivel a PUBG Corp. 2018 júniusában elárulta, hogy 50 milliónál tart az eladás, ez nem jelent mást, minthogy

az elmúlt másfél évben mintegy 10 millió darab kelt el a szérából, az összes platformot belevéve

Ami azért nem gyenge eredmény még a kezdeti 50 millióhoz viszonyítva sem. Sajnos azt nem tudjuk, hogy pontosan lebontva egyes platformokon mekkora eladási számokat generált, de amennyi akció volt Steamen az utóbbi időben, esélyes, hogy a felhasználók java része PC-n vásárolta meg.

×