A hangok és a zenealkotás szerelmesei abszolút otthon érezhetik magukat a No Man’s Sky-ban, melyben most saját dalokat lehet készíteni, különleges hangrendszer segítségével.

Amikor a No Man’s Sky 2016-ban megjelent, gyanítjuk senki nem számított arra, hogy egyszer egy komplett zeneszerkesztő rendszerrel gazdagodik majd. Ennek is eljött az ideje. Az ünnepi alkalomból a Hello Games teljesen új lehetőséggel lepte meg a játékosokat. Az alábbi videóban is látható készüléket a fejlesztők ByteBeat Device-nek nevezik, amellyel egyedi dalokat hozhatunk létre a játékon belül – írja a Polygon.

 

A ByteBeat eszközt a bázison lehet létrehozni, az arra alkalmas blueprint segítségével. Miután az így létrejött eszközt csatlakoztatjuk az áramforráshoz, máris indulhat a buli a környéken.

„A bázisépítés nagyon fontos része a játéknak, amivel a játékosok nagyon sok időt töltenek el. Régóta kérték, hogy legyen valamilyen lehetőség zenére, vagy különleges hangokra, amivel fel tudják dobni a bázist. Csapatunk szereti a kreatív kihívásokat, a hang pedig az egyik legnagyobb szenvedélyünk. Az elmúlt hetekben az egyik fejlesztőnk megalkotta az eszközt, ami miatt most nagyon izgulunk. Reméljük tetszeni fog a meglepetés a játékosoknak” – írta a Hello Games a hivatalos közleményben.

Zeneszerző a játékban

Persze a ByteBeat önállóan is képes random módon generált zenét lejátszani, de a játékosok képesek különböző módon megváltoztatni, átalakítani azt, akár egészen az alapoktól. Változtatható a tempó, az oktáv, a dallam, a dobok, stb. A valóban egyedi hangzás létrehozásához az egész dallamvezetést magunk alakíthatjuk.

Ugyanakkor persze több ByteBeat is telepíthető és egyszerre használható, ami más szimfóniák megalkotására is alkalmas lehetőségeket rejt. Az eszköz ráadásul még más eszközökhöz is csatlakoztatható, így akár a fények is a dallamra reagálhatnak.

Az úgynevezett bytebeat music kifejezés egyébként egy finn művésztől és programozótól, Ville-Matias Heikkilä-től származik, akit online Viznut néven ismerhet a közönség. Az ő 2011-es kísérletei egy új műfajt teremtettek, sőt egy új lehetőséget arra, hogy programja alapján a No Man’s Sky játékosai is jól járjanak. Ahogy az allábbi videóban is látható, különböző kódok, különböző hangokat generálnak.

 

Az Update 2.24, mely a ByteBeat eszközön kívül számos egyéb frissítést és hibajavítást tartogat, már minden platformon elérhető.

A Hello Games közleményében azt írta: a zenék megoszthatók lesznek. Te ki fogod próbálni?

×