Az Olimpiai Csúcstalálkozó tagjai napirendre vették az esportok ügyét. Szerintük mozgás nélkül nincs sport.

Az esport mára hatalmas iparággá nőtte ki magát, míg a tradicionális sportok iránti érdeklődés folyamatosan esik. A jelenség kezdeténél a mainstream média a fiatal generációt hibáztatta emiatt, de később rájöttek, hogy nekik kell rugalmasnak lenni, ha relevánsak akarnak maradni a következő években. Az esportok olimpiai szereplését is felvetették az elmúlt években, de úgy tűnik ez nem mostanában fog megvalósulni.

Az Olimpiai Bizottság 2017-ben nyilatkozott először mérvadóan a témában. Arra a megállapodásra jutottak, hogy az esport bizonyos ágait lehet valós sportnak tekinteni és ezzel van esélyük kikerülni az olimpiára. Persze nem titkolták, hogy ezzel a fiatalabb generációt szeretnék bevonzani a neves rendezvényre.

kép forrása: businnesinsider.com

A nyolcadik Olimpiai Csúcstalálkozót két héttel ezelőtt tartották, ahol a résztvevők finomítottak a nyilatkozatukon és kifejtették, hogy csak a tradicionális sportokat utánzó esport ágak esélyesek az olimpiai reprezentációra. A tanács szerint minden, ami erőszakos elkerülendő és nem egyezik az olimpia szellemiségével. Ezzel elhatárolódtak a legnagyobb esportnak számító játékoktól, mint a CS:GO, League of Legends vagy a Dota 2.

A csúcstalálkozó tagjai a VR és AR esport ágakban látják a jövőt, ami valós mozgásra biztatja a játékosokat és a fizikális és mentális egészséget hirdeti.

Azaz a képen látható boomerek nem szeretnének egy csapat számítógép előtt ülő fiatalt sportolónak nevezni.  

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×