Már szinte hallom felcsendülni a rég nótát… „Nem csak a húszéveseké a világ”

Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy teljes állásban választják a streamelést, hiszen akár tetszik, akár nem, ez is ugyanolyan megélhetési forma, mintha valaki az orvosi, autószerelői vagy grafikusi hivatást választaná. Persze, mint minden újdonságot, ezt is nehezen ismerik el az emberek, de az én anyám is folyton azt szajkózta 10 évvel ezelőtt, hogy ” a játékból nem lehet megélni”.

Épp az idősek azok, akik a legnehezebben fogadják el az újdonságokat, épp ezért tudunk örülni annak, amikor valaki a nyugdíjas éveit tölti azzal, amit igazán szeret és nem mellékesen még meg is fizetik érte.

A Twitch legidősebb befutott streamere nem más, mint, pianoimproman, aki a zongora improvizációival szórakoztatja közönségét, méghozzá nem is akárhogy! Magát csak Bernie-nek nevező úriember 75 éves és közel 200 000 követővel rendelkezik.

Érdemes néha ránézni Bernie streamjére, már csak azért is, mert hatalmas forma. Simán használja a 21. század vívmányait. A tabletje segítségével keres kottákat – már amikor nem imprózik – ezen felül a chattel is folyamatosan tartja a kapcsolatot, de donate-ért még számot is lehet tőle kérni. Ennyi néző mellett pedig könnyedén tud plusz pénzt hozni a konyhára, ami bizony nem rossz nyugdíjkiegészítés.

A gamerség nincs korhoz kötve!

Mivel pianoimproman inkább kreatív streamekben utazik, ezért a legidősebb gamert is felkutattuk, aki nem más, mint a 68 éves OldSeaDog, aki szintén nem egy átlagos nyugdíjas. Ő már kizárólag játékokkal tölti meg a streamjeit. Többnyire a kanapéban hátradőlve, kényelmesen a háziállatai társaságában élvezi a különféle játékokat.

A 2000 követővel rendelkező játékos a streamjei nagy részében a Sea of Thieves-t pörgeti, de néha egy kis Payday 2, máskor pedig még VR játékok is becsúsznak a műsorba.

Az biztos, hogy egyikőjük sem unatkozik, tartalmasan, szórakozva és szórakoztatva töltik hétköznapjaikat, dacolva a haterek savazásával.

 

×