Belenéztünk a legújabb League of Legends frissítésbe, ezek a kedvenc újításaink!

Végre megérkezett a 9.24-es ciklus az éles szerverekre, ami azt jelenti, hogy temérdek új tartalom landolt a kliensünkben. Ilyenkor a legtöbb oldal nekiesik a frissítésjegyzék lemásolásának, ám mi úgy döntöttünk, hogy ettől most mind a közösséget, mind pedig magunkat megkíméljük, s inkább egy új megközelítésből dolgozzuk fel az újdonságokat.

Alaposan átnéztük a 9.24 tartalmát és listáztuk, melyik az az 5+1 módosítás, vagy újítás, ami igazán érdekessé teheti számunkra a játékot a mai frissítésből.

5. Yuumi végre Supportként fog működni, nem hordozható lövegként

Rendhagyó karakter lett Yuumi, 2019 egyik legszignifikánsabb újítása. Már csak abból a szempontból is, hogy a tervezőasztalon biztosan nem úgy lett elképzelve a macska, mint ahogyan a játékosok játsszák. Yuumi személyének köszönhetően tud működni a Garen – Yuumi alsó ösvény, elvégre Garen egy ponton halhatatlan tankká válik, a rácuppant Yuumi pedig félelmetes mennyiségű sebzést tud kiosztani relatíve rövid idő alatt.

Ám most úgy néz ki mindezt megunta a Riot Games és végre elfogadható keretek közé terelik a támogatót. Csökkentették a Q képességének sebzését, bár cserébe a költségét is. Mostantól nem fog tudni a „gazdatestével” együtt teleportálni, viszont a passzívja újból tölt vissza neki manát. Az E képességét is megpiszkálták, mostantól támadási sebességet is növel, jóval magasabb manaköltség mellett, ráadásul halmozni sem lehet már.

4. Végre itt a Senna nerf, ezúttal reméljük ennek hatása is lesz a játékmenetre

Aki játszott már Senna ellen az alsó ösvényen, az tudja, hogy mennyire idegtépő tud lenni. Ezt a Riot is érezte, ezért kihúzták a karakter méregfogát, a legtöbb sebző képességének gyengítése mellett a lidércei sem úgy esnek már, mint korábban. Ritkábban születnek a Senna által megölt minionokból, valamint a hősökből egyáltalán nem lehet a 9.24-től kezdve lidérceket szerezni. Ezzel a gyengítéssel valamivel könnyebb lesz ellene teljesíteni az ösvényfázisban.

3. Használhatóbbá tették az Omnikő rúnát

A Kleptomancy helyére érkező „csoda” maradjunk annyiban, hogy megjelenésekor nem ütötte meg az elvárt szintet. Voltak hősök, akikkel el lehetett hozni, de akkor is inkább 19-re húztuk lapot vele. Most átdolgozta kicsit a Riot Games az Omnikövet (Omnistone), a kiadó elmondása szerint mostantól gyakrabban fogja a megfelelő kiemelt hatást adni karakterünknek a rúna. Nagyon reméljük, hogy ez elhozza majd hosszútávon a javulást!

2. Félelmetes skin-eső! Tizenhárom új kinézettel bővült a League of Legends repertoárja

Nem sok olyan játékost találni a League of Legends-ben, aki ne szeretné a játék kozmetikai tartalmait. Ezt tudja jól a Riot Games is, ezért tonnaszámra tolják ki az újabbnál újabb skineket a játékba. Viszont a mostani szórás kiemelkedőre sikeredett, nem sokszor látni olyan frissítést, amibe 13 különálló kinézetet csomagol a Riot. A legújabb Dawnbringer és Nightbringer skinek mellett helyt kapott a frissítésben pár Sugar Rush kinézet, egy Hextevh Swain és tizenharmadikként beköszönt a legújabb Prestige Skin is, Nightbringer Lee Sin speciális kiadása.

 

1. Diana átalakítása nagyon izgalmasnak tűnik, nem lennénk meglepve, ha a jövőben többet látnánk a Riften

Kezdésnek a Riot teljes mértékben felfrissítette Diana képességeinek vizuális effektjeit és hanghatásait. Majd folytatták azzal, hogy felcserélték a korábbi E és R képességeket, előbbit komoly mértékben felturbózva. Mostantól Diana E képességével lehet ugrándozni a Q-val megjelölt egységek között, természetesen ahogy azt megszoktuk, sebzést okozva azoknak. Az „új” ulti pedig kombinációja a régi E-ből jól ismert „magához rántásnak” és egy hatalmas AOE támadásnak. Ha Diana sikeresen magához ránt egy (vagy több) ellenfelet, azokra 1 másodperc után varázssebzést oszt. Minél több embert húz így magához, a sebzés annál erősebbé válik. Diana passzívjának új verziója növeli a karakter támadási sebességét.

+1: Aphelios megjelenése. Ki gondolta volna, nem igaz…?

Új hősből az a helyzet, hogy sosem elég, hát még ha egy olyan érdekes személyről beszélünk, mint Aphelios. A rendhagyó skillsettel érkező karakter saját HUD-ot is kapott a fejlesztőktől. Egyértelműen nem „kezdőbarát” hős!

 

A hivatalos magyar Patch Notes erre a linkre kattintva érhető el.

 

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×