Eddig bírták a játékosok, több profi is a haját tépi már a PC-s Aim Assisttól.

Az Aim Assist visszatérő téma a Fortnite közösségen belül, többnyire az egérrel és klaviatúrával játszó játékosok azok, akik kritikusan állnak a dolgokhoz. Holott ha belegondolunk, mindkét oldalnak megvan a maga előnye.

Az Aim Assist már a nevéből adódóan is a lőpárbajokban segít, a kontrolleres játékosok ebből a szempontból előnyből játszanak, míg a klaviatúrát gyűrők az építésben tarolnak.

Ami viszont érdekes, hogy a Chapter 2 megjelenésével a PC-s kontroller beállításokon finomhangolt az Epic Games, ezzel az új szezonban szemmel láthatóan elkülöníthetők egymástól a PC-s kontrolleres és a konzolos kontrolleres játékosok. Sokak mérhetetlen szomorúságára ezúttal is a PC irányába dől a mérleg nyelve, a számítógépeken ugyanis jelenleg jobban fog az Aim Assist, mint a további platformokon.

Ez mára annyira kiütközött, hogy többen elkezdtek tüntetni az ellen, hogy PC-s versenyen indulhassanak olyan játékosok, akik ugyan PC-n futtatják a játékot, de kontrollerrel játszanak klaviatúra és egér helyett.

Az Epic Games hivatalosan még nem nyilatkozott a témában, már az sokat segítene a játékosok zömének ha arról írnának, egészen pontosan mi miatt van különbség a PC-s és a konzolos Aim Assist között. Arról már nem is beszélve, hogy amióta megjöttek a botok és a standard crossplay funkciót is lehúzták a wc-n, gyakorlatilag nincs olyan menet, hogy valamin ne forgatnánk a szemünket zavarodottságunkban.

Jót tenne a játéknak egy jól működő „priority matchmaking”, ami lehetővé tenné, hogy a kontrolleres játékosok elszakadjanak a klaviatúrát használóktól.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×