Bajban lehet Dancing Pumpkin Man, aki perelni akarta az Epic Games-t. Ehelyett ő maga kapott a nyakába egy pert.

Érdekes fordulat az Epic háza táján, a folyamatos pereskedések olyan szinten rutinossá tették a kiadót, hogy ezúttal ők maguk perelnek.

Nem először találkozunk olyan esettel, hogy egy, a Fortnite-ban megjelent Emote megjelenése valamilyen fajta jogi utóéletet kap. Sajnos sokan reménykednek abban, hogy a nagy sikerű battle royale játékot megfejve gyorsan pénzhez juthatnak, ám eddig még nem tudtunk beszámolni olyan perről, ami sikerrel is járt volna. A probléma az, hogy sokan saját táncmozdulatuk miatt lépnek fel az Epic Games ellen, viszont ez egy olyan vékony jég, ami többnyire beszakad a pereskedők alatt. Több bíróság is kimondta ugyanis, hogy a táncmozdulatok nem „birtokolhatók”.

 

S mégis találni még mindig olyan eseteket, amikor valaki megpróbál fogást találni a Fortnite-on, újonnan Matt Geiler – vagy ahogy még ismerhetjük, Dancing Pumpkin Man – az egyik legaktívabb ebben a témában. A táncoló tök a Pump it Up Emote kapcsán kezdett el fenyegető leveleket küldeni az Epic Games-nek, akiknek azt írta, ha nem működnek vele együtt, jogi útra tereli az esetet.

A Pump It Up egy igencsak sajátos Emote, a karakterünk magára ölt egy „félelmetes” tökmaszkot, majd táncra perdül. Nos, ez az, amire Matt Geiler ugrott, ugyanis úgy érezte, hogy az Emote összességében az ő „munkásságára” reflektál.

Hosszú évek óta pereskedik tartalomgyártókkal az Epic Games, így mondhatjuk, hogy a hatalmas rutinnak köszönhetően nem várták meg Dancing Pumpkin Man következő lépését, még mielőtt beperelhették volna őket, a kiadó perelte be Mattet.

Az Epic Games elsősorban nem szeretne pénz kisajtolni Geilerből, összességében azt szeretnék, hogy a bíróság nyilatkozzon arról, nem sértenek semmilyen szabályt azzal, hogy a Pump It Up Emote a játékban van. Mindez amolyan megelőző akció a kiadótól, így ha a bíróság megfelelőnek találja a helyzetet, Dancing Pumpkin Man nem jelentheti fel őket és nem követelhet anyagi kompenzációt.

Imagine what I could do as a Fortnite skin.

Közzétette: Matt Geiler – 2019. október 2., szerda

Arról nem is beszélve, hogy korábban már Facebookon viccelődött azzal Matt Geiler, hogy Fortnite skin szeretne lenni, így még akár ezt a posztot fel is használhatja ellene az Epic Games a bíróságon.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×