A CS:GO világranglista 9. helyezettje mindenkit meglepett az ESL Pro League döntőjében.

A CS:GO világranglista számtalanszor átvert már minket egy nagyverseny előtt, és most megint megtette. Egy olyan versenyen, ahol ott van az Astralis (1.), az EG (2.), a Liquid (3.), a fnatic (4.), a 100 Thieves (5.) és a FaZe (6.), vagyis szó szerint a világ legjobb 6 csapata, ki gondolná, hogy végül valaki teljesen más húzza be az első helyet.

Pedig nem indult fényesen a mousesports számára a verseny. Az ATK 16:9-es legyőzése után máris jött az első komolyabb ellenfél, és rögtön az első pofon. A Liquid alsó ágra küldte karriganéket, innentől tehát már nem hibázhatott a csapat. Elsőként a Renegades, aztán újra az ATK, majd az Evil Geniuses ellen kezdték meg a feltámadást.

Az EG ellen ráadásul olyan pazar 16:0-s győzelmet arattak, hogy azonnal doppingvizsgálatra küldték a mouz játékosokat.

Aztán jöhetett az Astralis elleni elképesztő feltámadás, és végül a fnatic elleni döntő. A formaidőzítés tökéletesre sikerül, a mousesports talán itt játszott legjobban az egész ESL Pro League finálé alatt. Akárhova lőttek, minden bejött nekik.

Persze az akarással sem volt baj, gyakran önfeláldozó helyzetekbe sodorták magukat, de a kockázatvállalás általában kifizetődő volt.

A végeredmény egy 3:0-ás megsemmisítő vereség, mellyel a mousesports hivatalosan is visszakapaszkodott az elitbe. Azok után, hogy januárban még a Minorról se jutottak tovább az IEM Katowice Major előtt. Természetesen a játékosokra is nagy hatással volt a győzelem, karrigan nem is bírta visszatartani örömkönnyeit a meccs utáni interjúban.

„Mindenkire rendkívül büszke vagyok, nagyon kemény időszak van mögöttem, mióta elhagytam a FaZe-t. De végig hittem magamban, hogy visszatérek még az elitbe. És tessék, megvertük az Astralis-t, 3:0 a fnatic ellen, semmi szétesés, végig higgadt játék. Ezek a fiatal srácok mindent megtesznek a sikerért, mindenre figyelnek, hihetetlenül büszke vagyok rájuk.”

Gratulálunk a mouz csapatának, megérdemelt győzelmet arattak az ESL Pro League 10. szezonjában.

×