Jó páran virgácsot kaptak a csizmácskájukba.

Egész pontosan 30 506 warezoldalt kapcsolt le az Európai Rendőrségi Hivatal decemberben. A világ 29 országában zajlottak le a tisztogatások, amelyekben az Egyesült Államok rendőrei is részt vettek, így nem csupán Európában került sor az intézkedésekre.

A Simpson Család ízlésesen szúrt oda a kalózoknak

Főként azokra az oldalakra koncentráltak, amelyek feltört programokat, játékokat, filmeket és zenéket tettek elérhetővé. Viszont egyes website-ok még külön shopot is üzemeltettek, ahonnan hamisított termékeket, sőt akár gyógyszereket is be lehetett beszerezni.

A globális méretű akcióban Magyarország mellett Albánia, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Kolumbia, Horvátország, Csehország, Dánia, Franciaország, Németország, Görögország, Hongkong, Kína, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Portugália, Moldova, Románia, Szerbia, Szlovákia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Ukrajna, az Egyesült Királyság, valamint az Egyesült Államok rendőrei is részt vettek.

A legnépszerűbb kliens

Az akciók nem csupán online zajlottak, tartottak ugyanis házkutatásokat is, amelyek során temérdek hardvert, 26 ezer ruhát, 363 liter alkoholt és 150 ezer eurót foglaltak le a rend őrei. Az Europol jelentéséből kiderült, hogy szándékosan csaptak le karácsony előtt, ugyanis ebben az időszakban az emberek jóval többet vásárolnak, így pedig meg tudják akadályozni, hogy a csalók átverjék őket.

Forrás: HVG.hu

×