A négyszeres Major győztes dánok képtelenek voltak döntőbe jutni, pedig ott volt a meccs a kezükben.

A dán Astralis idén megnyerte zsinórban harmadik, összesítésben negyedik Major címét, és az év nagy részét a világranglista első helyén töltötte. Az ESL Pro League fináléját számukra ráadásul hazai pályán, Odenseben rendezték, a közönség maximális támogatása mellett játszhatták az elődöntőt.

Már az első pályán kiderült, hogy nem lesz egyszerű meccse a világelső dánoknak a mousesports ellen. 10:5-ös vezetésről a második félidőben leadták előnyüket, majd 15:14-nél képtelenek voltak befejezni a meccset, jöhetett a hosszabbítás. Az izgalmakat itt már woxic-ék bírták jobban, Traint 22:19-re a mouz húzta be.

A második mapra összeszedte magát az Astralis ötöse, sőt még a közönség is beszállt melléjük. Ahogy csak lehetett, próbáltak „súgni” a dánok, amikből elég sok könnyű kill összejött, Overpass-on egyenlített is az Astralis.

Jöhetett a harmadik, mindent eldöntő map, és a félidőt itt is a dánok kezdték jobban. 10:5-re megléptek, majd a második félidő elején lényegében már bebiztosították a továbbjutást. 14:8-ra álltak, itt már mindenki elhitte, hogy az Astralis fog továbbjutni.

Kivéve a mouz játékosait, akik végigvitték a lehetetlent, és zsinórban 8 kört nyerve megfordították a meccset. 16:14-re megverték az Astralis-t

A meccs utáni érzelmekből egyértelműen látszik, mennyire csalódottak voltak device-ék, és mennyire felhőtlen a boldogság karriganék oldalán. Az ESL Pro League 10 nagydöntőjében a mousesports a fnatic ellen lép pályára.

×