A Mousesport csapata 16:0 arányban verte el az egyik meccsen az Evil Geniuses csapatát. A győzelem után pedig drogteszten estek át a Mouse sportolói.

Valószínűleg okkal ünnepeltek a Mousesports sportolói, miután az ESL Pro League 10. évadának negyeddöntőjében 2:1-re győzték le az Evil Geniuses-t. Az egyik fordulóban, Nuke mapon 16:0-ra verték el EG-t, akik egyetlen kört sem tudtak lehozni.

https://www.youtube.com/watch?v=jW_wprJbIgY

 

Az ünneplést azonban hamarosan egy meglepő fordulat váltotta fel, ugyanis a játékosokat kábítószervizsgálat alá vonták a győzelem után, egy Reddit poszt kommentelője szerint az EG reportja miatt. A Mousesports tagjai maguk készítettek Instagram sztorit: Ozgur „woxic” Ekert éppen a vizsgálat közben látható – írja az Afkgaming.

Kép forrása: Instagram

Mellette Chris “chrisJ” de Jong és Robin “ropz” Kool szintén saját Instájára posztolt. ChrisJ leírásában szarkasztikusan azt írta: “2:1-re megvertük az EG-t … most drogvizsgálatra küldtek minket. Hová tűnt a világból a bizalom?”

Persze kissé furcsának tűnhet drogtesztre küldeni a játékosokat csak azért, mert elképesztően magas arányú győzelmet aratnak. Ugyanakkor, ahogy a sportokban sem ritka a doppingbotrány még a leghíresebb játékosoknál sem, az esportban is előfordul a drogteszt.

2017-ben például a Cloud9 legyőzése után a MIBR csapat tagjai jártak így. Az Astralis játékosa Nicolai „dev1ce” Reedtz korábban az ESL Pro League 7. évadának döntője után kényszerült drogtesztre menni, miután a dán csapat 2-0-s győzelmet aratott az SK Gaming felett a csoportszakaszban.

A kábítószerteszt tehát nem szokatlan teljesen az esportban, ahogy a doppingtesztre is különösen figyelnek a sport világában. A Mousesports játékosai azóta valószínűleg túl vannak a teszten, annak eredményeiről viszont –egyelőre– nem posztoltak.

A Mousesport legközelebb az elődöntőben az Astralis csapatával néz szembe.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×