Úgy tűnik, annak ellenére, hogy egyes embereket némítani lehet, a meccsek során a közös chat még mindig problémát okoz a közösségben. Lépéseket tett a Ubisoft.

Ha valaki a tesztszerveren játszik Rainbow Six Siege-t, a jövőben nem kell aggódnia amiatt, hogy az ellenfél csapata toxikus, vagy rosszindulatú. A Ubisoft nemrég eltávolította a cross-chat lehetőségét, a játék összes játékmódjából, persze jelenleg csak a tesztszerveren. A lépés célja az volt, hogy csökkenték a toxikus emberek lehetőségeit – írja a Dot Esport.

Az Ubisoft szerint a rosszindulatú csevegéssel kapcsolatos jelentések nagy része a cross-chat kapcsán érkezik, amit a játékosok úgy ismernek: „all”. Az erre a csatornára küldött üzenetek minden játékosnak megjelennek, hacsak valaki nem némította az adott játékost. Ehhez azonban meg kell nyitni a játékoslistát, és egyesével kinyomkodni az embereket.

Eddig a rosszindulatú megjegyzések kezelésének módja az volt, hogy ilyen okból jelenteni lehetett az adott játékost. Nyilván készült valamilyen konklúzió a Ubisoftnál erről, így születhetett döntés. A fejlesztők tehát először eltávolították a cross-chat lehetőséget, nem sokkal később viszont máris jött a hír, hogy ehelyett mégis inkább egy kapcsoló bevezetését tervezik, amivel ki-be lehet majd kapcsolni, hogy kíváncsiak vagyunk-e az ellenfél csapatának kommentárjaira.

A döntést csupán néhány órával azután jelentették be, hogy visszajelzések érkeztek a cross-chat eltávolításával kapcsolatban. A Ubisoft tehát most arra tett ígéretet, hogy valamikor berakják a kapcsolót, bár nem tiszta, hogy ez mikor kerülhet be az éles szerverekre.

„Úgy döntöttünk, hogy egy jövőbeli frissítéssel cross-chat ki-be kapcsoló opció bevezetésén dolgozunk” – mondta a cég a Redditen.

[Dec 05.19] Test Server Update from r/Rainbow6TTS

Bár a döntés azt sugallja, hogy a Ubisoft odafigyel a közösség igényeire és visszajelzéseire, sokak szerint ez nem így van, és sok más módszert is kitalálhatnának a toxikus játékosok visszaszorítására.

Te mit gondolsz? Jó módszer egy kapcsoló bevezetése?

×