Még be sem jelentették, de egy kínai webshopban már árulják az AMD új kártyáját.

Az AMD számára a processzorpiaccal ellentétben nem megy minden felhőtlenül a videókártya fronton. A vörösek ugyanis mindössze két közép-felső kategóriás videókártyát hoztak ki ez idáig, az alsó és felső kategóriáról egyelőre még hallgat a gyártó.

A JD.com kínálatában tűnt fel az új kártya

 

Az új alsó kategóriás kártyáik startja pedig már rendkívül közel van, ha hihetünk a pletykáknak. A videocardz információi szerint már a partnerek feltöltötték készleteiket az új RX 5500 XT-ből, ami könnyedén az alsó-közép kategória új élharcosává avanzsálhat.

Így fog festeni az Asrock kínálatában / Forrás: Videocardz.com

Egy kínai webshop kínálatában már meg is jelent az RX 5500 XT, persze még csupán előrendelésben, hiszen az AMD be sem jelentette ezen típust. A kártya ára jelenleg 1499 jüan, ami 64 ezer forintnak felel meg.  A 8 GB-os modellek mind a Sapphire, az XFX és a hazánkban kevésbé ismert Yeston égisze alatt biztosan megvásárolható lesz az említett áron.

A Gigabyte továbbra sem túl izgalmas / Forrás: videocardz.com

A kiszivárgott információk szerint az RX 580-hoz hasonló teljesítményre lesz képes az RX 5500 XT. A megjelenési dátum pedig december 12-ére várható.

A borítókép csupán illusztráció

×