2018 december 6-án nagy hírekre ébredtek a CS:GO fanok, ingyenes lett a játék és bekerült a Battle Royale mód is. Egy év elteltével lássuk, hogyan hatott mindez a játékra.

2018 decembere előtt a CS:GO rengeteg problémával küzdött. A Battle Royale játékok elszipkázták a játékosbázist és a Twitch nézőket is, a játékosszám még a folyamatos leárazások mellett is csökkent. A kiadó válasza a 2018-as decemberi Update volt, mely ingyenes CS:GO-t és BR játékmódot, a Danger Zone-t hozott.

Vigyázat, innentől személyes vélemény következik!

Ingyenes CS:GO

Talán itt a legvegyesebbek az érzéseim, hiszen előnye és hátránya is van a dolognak. A hátránnyal egyszerűbb kezdeni: rengeteg a csaló! Semmilyen retorzió nincs a kitiltás után, amint valaki lebukik, máris csinálhatja a következő accountot és kész. Nem segít se a Prime, se a Trust Factor, mindenhol szembejönnek a hackerek.

Viszont! Az ingyenesség után brutálisan megnőtt a játékosszám, ami egy teljesen egyértelmű üzenet a Valve felé: ebbe a játékba még mindig érdemes befektetni. Az emberek szeretik, sokan is vannak, megérdemlik a törődést. Talán éppen ennek is köszönhető, hogy folyamatosan javítják a mapokat, egyre gyakrabban jönnek a frissítések és még új Operationt is kaptunk. Csak azokkal a fránya csalókkal is foglalkozzon már valaki…

CS:GO Danger Zone

Már az elején szkeptikus voltam az új játékmóddal kapcsolatban, és ez sajnos az elmúlt egy évben sem változott sokat. Kevés játékos, a többi Battle Royale-hoz képest gyengébb játékmenet, nem is túl izgalmas. Szerintem ez a mód egy nem óriási, de közepesen nagy bukta, simán meglennénk nélküle. És biztos vagyok benne, hogy mindenki kapásból fel tudna sorolni 3 dolgot, amivel a Battle Royale mód helyett kellett volna foglalkozniuk a fejlesztőknek.

Csalók a szervereken

Ahogy már utaltunk is rá, sajnos egyre többen vannak. ÉS ha egy kicsit belegondolunk egy csaló fejébe: egy senki által nem játszott játékba miért csalna bárki is? Ők egy népszerű játékban akarnak bosszúságot okozni másoknak, és egy népszerű játékban akarnak a legmagasabb szintre feljutni, vagy legalábbis ezt mutatni magukról.

Az ingyenesség miatt megnőtt játékosszám tehát nem csak azért vonzotta mágnesként a csalókat, mert könnyű új accountot csinálni. Hanem mert újra van élet a CS:GO szervereken, újra több százezer játékos figyelme irányul a játékra, ahol majd ők megmutatják… hogy milyen jó cheatet képesek venni.

Összességében tehát ha mérleget vonunk, sajnos az elmúlt egy év eredményei inkább negatívak, viszont ott a fény az alagút végén. Újra népszerű a játék, bizonyítottan többen CS:GO-znak most, mint valaha a játék megjelenése óta.

Ha erre sem kapja fel a fejét a Valve, és kezd valamit a csalókkal, akkor nem tudom, milyen ébresztő kellene nekik. Itt vagyunk és játszani szeretnénk, de végre csalók nélkül!

Ti hogy éltétek meg az elmúlt egy év ingyenességét?

×