Tegnap elindult a Rainbow Six Siege legújabb szezonja, az Operation Shifting Tides, az új operátorokról pedig többet is megtudhatunk egy friss kisfilmből.

Nem titok, hogy a Ubisoft tervei szerint egyre jobban szeretne a történetekre fókuszálni a Rainbow Six Siege univerzumában. Az jövőre induló ötödik évadban ennek különösen nagy szerepe lesz, ám most, hogy tegnap elindult az Operation Shifting Tides, és bekerült Kali és Wamai a játékba, máris érkezett egy kisfilm, ami róluk mesél. Úgy tűnik, hogy az operátorok hátteréről, illetve viszonyukról a jövőben is apró animációs filmekben szeretnének bővebb információt adni.

Amit tudunk, hogy az indiai Kalinak különleges ruhája van, melyet a BIO szerint fejlesztők készítettek neki. A leírásban szó van a NIGHTHAVEN nevű magán katonai szervezetről, melyet maga Kali alapított, miután otthagyta a hadsereget. A lenti videóban Kali telefonon tárgyal valakivel, aki valószínűleg a Rainbow Six egyik vezetője. Megnyugtatja afelől, hogy elviszi a „legjobb embert”, miközben a kamera szépen megmutatja Wamait. Csak ez a két operátor áll kapcsolatban tehát a Rainbow-al a NIGHTHAVEN-től.

 

Wamai karaktere különösen rejtélyes, hiszen a klip alatt végig egy tartályban, vagy medencében meditál, különleges módon gépekre kapcsolva. Wamai Kenyában született egy halász családban, kiskorában pedig a tengerre küldték, cápára vadászni, illetve víz alatti kincseket felhozni a tengerfenékről. Később a kenyai haditengerészethez került, és hamar kiderült, hogy igen tehetséges. Azzal az ígérettel került végül a NIGHTHAVEN-hez, hogy talán kaphat egy saját hajót.

Valószínűleg a jövőben még több információt kaphatunk majd arról, hogy a különböző operátorok hogyan is kapcsolódnak a Rainbow kötelékéhez, illetve milyen viszonyban állnak egymással. Közben fontos információ, hogy a frissítés megjelenésével a Ubisoft megosztotta a hivatalos patch notest is, amiben részletes információk olvashatók a legfontosabb változásokról.

Kali és Wamai

Kép forrása: Ubisoft

A történetek mellett természetesen jó kis képességeket is kapott a két operátor.

Kali egy igen erős CSRX 300-as mesterlövész puskát cipel, amivel képes lyukat ütni a falba. Az eddigi tapasztalatok alapján elég veszélyes ellene harcolni. Az LV Explosive Lance képes megtapadni a megerősített falon és kis robbanást okozva elpusztítja a közelben lévő eszközöket.

Wamai egyedülálló eszköze a Mag-NET, ami kicsit másképp kezeli a beérkező fenyegetést, mint Jäger ADS-e. A gránátok teljes hatástalanítása helyett a Mag-NET magához vonzza azt, majd felrobban. Lesion Gu-jához hasonlóan ez a cucc is folyamatosan termelődik.

Az új Theme Park

A kínai map eddig egy érdekes, ám lepukkant vidámpark volt valahol Kínában. Úgy tűnik, volt pénz a Rainbow háza táján és kissé felújították. Az egész terep jobban körbejárható lett, sőt bekerült egy csicsás kínai császári trón is. Ha jól megnézzük, valamelyest felismerhető a map, de azok a részek, melyek eddig sok ember halálát okozták, átalakultak.

 

A Shifting Tides két új játékmechanikát is bevezetett: a végtag áthatolást és a rappel gombot.

Azok a karakterek, akiket elvakít a villanó gránát, a kezüket a fejük elé emelik. Eddig ez megnehezítette a karakter fejbelövését, ám az új rendszerben nem csak áthatol a töltény a testrészeken, de az erősebb fegyverek lövedéke akár több embert is sebezhet, ha áthatol a lövedék a testen.

A rappel (kötéllel falmászás) során eddig a karakter magától felállt a tetőre, ha az épület széléhez értünk. Ez most megváltozott: egy gombot kell megnyomni, ha ki akarunk lépni a rappelből.

Kép forrása: Ubisoft

A frissítés során fontos volt Jackal újragondolása, hiszen a karakter hosszú idő óta ban célpontja a ranked meccsekben. Bár átalakult, még mindig sokan gondolják, hogy nincs helye rankeden. Ez kiderült számomra tegnap abból, hogy sokan még mindig őt választják. Na jó, én is. Hogy Jackal, hogyan is alakult át, arról már korábban írunk.

További változásokat kapott Kaid, Glaz és Warden is. Kaid és Glaz eszköze kissé erősebb lett, Wamai pedig szögesdrót helyett C4-et kapott.

Operátor árcsökkenés

Az új frissítés egy maroknyi operátor árát csökkentette. Hibana és az Echo ára például 10 ezerbe kerül, ami elég jó ajánlat. A Vigil és Zofia 15 ezerért vásárolható meg, míg Nomad és Kaid ára 20 ezerre csökkent.

Az Operation Shifting Tides ezen kívül számos skint és persze jó sok hibajavítást is hozott a játékba. Erről bővebben olvashatsz a Ubisoft hivatalos oldalán.

Neked hogy tetszik az Rainbow Six Siege új évada?

×