A Vatikán Minecraft szervere hamar nagy figyelmet kapott, sokkal többet és gyorsabban, mint azt gondolták volna.

Sajnos – és talán nem meglepő módon – a Vatikán arra irányuló terve, hogy egy platformon kevésbé toxikus közösséget építsen egy saját Minecraft szerveren belül, ahol a vallásról is beszélgethetnek a felhasználók, nem indult a legjobban. A szerver sajnos hamar DDoS támadások áldozatává vált – írja a PCGamer.

Robert Ballacer atya a világi tudomány terén a technológiával foglalkozott, és egyenesen a szilícium-völgyig utazott, hogy ebben járatosságot szerezzen. A felszentelése után ezt a technológiai és mérnöki tudást arra szeretné használni, hogy segítsen az egyház élenjáróinak, hogy minél több embert elérhessenek. Nemrégiben egy Minecraft szervert hozott létre, ahol tervei szerint például filozófiai kérdéseket lehet értelmesen megvitatni. Sajnos miután a sajtó felkapta a hírt, sejteni lehetett, hogy nehéz lesz távol tartani a toxikus közösséget.

Robert Ballacer már beszámolt a Twitteren arról, hogy milyen módon teszik tönkre a szervert a rosszakaró játékosok.

„Megvizsgáltam a Minecraft tesztszerver naplófájljait, és úgy tűnik, hogy egy maroknyi ember folyamatosan fel- és lecsatlakozik, hogy elfoglalják a helyeket, amivel megölik a szervert” – írta Robert Ballacer.

Később egy posztban azt is hozzátette, hogy nem sokkal azután, hogy a szerver híre elterjedt az interneten a probléma megsokszorozódott. Ballecer korábban azt mondta a Rome Reports-nak, hogy a szerverre meghívható bárki, aki kreatív szeretne lenni és nem toxikus. Olyan környezetet szeretne teremteni, ahol az emberek kifejezhetik magukat és kapcsolatot tudnak építeni.

 

Jelenleg bárki a minecraft.digitaljesuit.com oldalon ránézhet a tesztszerverre, legalábbis addig, amíg a támadások miatt nem lesz privát szerver belőle. Nem lepődnénk meg rajta.

Te már ránéztél az atya Minecraft szerverére?

×