A Steamen az egyik legnépszerűbb játék a Halo lett, miután a Halo: The Master Chief Collection végre megérkezett PC-re.

Végre a sorozat, mely jelentős hatással volt a konzoljátékok történetére, megjelent PC-n, ráadásul egyszerre 6 játékkal egy kollekcióban vásárolhatjuk meg. A Halo: The Master Chief Collection a következő címeket tartalmazza:

  •  Halo: Reach
  • Halo: Combat Evolved Anniversary
  • Halo 2: Anniversary
  • Halo 3
  • Halo 3: ODST
  • Halo 4

A csomag a Steamen 40 dollárért, az az kb. 12 ezer forintért kapható, de a havi 5 dolláros Xbox Game Pass PC-s szolgáltatásban is elérhető. Első körben azonban csak a Halo: Reach indítható el PC-n, a többi szép lassan hullámokban érkezik. Ennek ellenére jelenleg már a legjobban fogyó cím lett a Steam kínálatában.

Kép forrása: Steam

A Master Chief Collection egyébként nem most jelent meg először: 2014-ben debütált az Xbox One-on, ráadásul számos szörnyű hiba miatt rossz hírnevet szerzett magának. Arról nem is beszélve, hogy a Halo pont arról volt híres, hogy nem PC játék. A Microsoft éveket töltött azzal, hogy a hibákat javítsa és használható kollekciót kínáljon konzolon – írja a VentureBeat.

Most ugyan azt írják, végre itt van PC-n, de azért tudjuk, hogy a Halo: Combat Evolved and Halo 2 már elérhető volt PC-n, néhány évvel az Xbox megjelenés után. Mindkét játék része volt a Games For Windows Live szolgáltatásnak, amely már régen halott. Bár a két játék valóban játszható volt PC-n, nem volt elérhető a Steamen.

Kép forrása: Steam

A játék értékelése a Steamen nagyon pozitív, ami azt feltételezi, hogy a játékosok örülnek a Steames megjelenésnek, még akkor is, ha a csomag külső Xbox Live fiókot igényel.

„Szavakba nem tudom bele önteni, mennyire örülök hogy megjött pc-re. Tökéletesen működik eddig, mindenre ügyeltek a célzástól kezdve a járművek vezetéséig” – fogalmazott egy magyar felhasználó.

Te is megveszed a PC-s Halo kollekciót Steamen?

×