Társasok Mikulásra 5000 forintig

Íme, négy izgalmas és új játék Mikulásra, egy alacsonyabb árkategóriából. Belebújhatunk Rick & Morty bőrébe, utazhatunk és nyomozhatunk az Orient Expresszen, menekülhetünk vérfarkas elől, és van a listánkban van egy klasszikus is új köntösben, a Dobble Kids.

0
 

Íme, négy izgalmas és új játék Mikulásra, egy alacsonyabb árkategóriából. Belebújhatunk Rick & Morty bőrébe, utazhatunk és nyomozhatunk az Orient Expresszen, menekülhetünk vérfarkas elől, és van a listánkban van egy klasszikus is új köntösben, a Dobble Kids.

(Ez a cikk a korábbi Metabro Boardgame rovatában jelent meg. A Metabro teljes átalakulása miatt a hajdani Boardgame rovat cikkeit áttettük a Leetre.)

Rick & Morty: Megamagszorult helyzetben

A nagysikerű rajzfilmsorozat főhősei, Rick és Morty természetesen ismét bajba kerültek. A megamagok egyre közelebb és közelebb esnek Morty fenekéhez, de sokkal jobb lenne, ha a megfelelő erőforrások összegyűjtésével és beváltásával begyűjtenéd a magokat… A megszerzett magok pontot érnek a végén, amikor a játékosszámnak megfelelő kártya elfogyott. Gyors kártyajáték!

Paraméterek: legalább ketten kell lenni hozzá, de öten is játszható, és tényleg gyors max 30 perc alatt lezavarható.

Ár: 4990 Ft

Exit – Rejtély az Orient Expresszen

Sztori: 1905-ben járunk, az elegáns luxusvonaton, az Orient Expresszen szelitek át Európát, Párizsból utaztok Konstantinápolyba. Az egyik reggel holtan találják a szerelvény egyik utasát, az egyedül utazó Edgar Ratchingtont. Egyértelmű, hogy gyilkosság áldozata lett , és úgy tűnik, minden utasnak megvan az alibije, sőt. mindegyik utas állítja, hogy nem ismerte Ratchingtont. A vonaton véletlenül ott van a zseniális detektív, Achilles Pussot, neki az ügy megoldása valószínűleg egészen könnyű lenne – de hát ő is nyomtalanul eltűnt. A jegyzetfüzetét lapozgatva megtudjátok, hogy Pussot már az éjjel felfedezte a bűntényt, és igen közel is járt a megoldáshoz. De mivel ő sincs sehol, a játékosoknak kell megoldani a gyilkossági ügyet, mielőtt a vonat megérkezik Konstantinápolyba.

Az Exit sorozatnak ez már a hetedik része, volt már sarkvidéken (Az állomás az örök jég birodalmában) és középkori hegyi faluban (A tiltott vár) játszódó, lakatlan szigeten hajótöréses (Az elfeledett sziget), ókori egyiptomi (A fáraó sírkamrája), tudományos jellegű (A titkos labor), illetve az elsőben egy elhagyott kunyhóból kellett kiszabadulni (Az elhagyatott kunyhó).

Paraméterek: mind a hét rész egyedül is játszható, de míg az első négy (a kunyhós, a laboros, az egyiptomi és a szigetes) max résztvevője hat fő, addig a legutóbbi három (sarkvidéki, középkori és az Orient Expressz-es) már csak négy játékost enged. Játékidő mindegyiknél 90 perc.

Ár: 3740 Ft

A rettegés éjszakája: Vérfarkas

A lényege, hogy a játékosok eldönthetik, melyik karakterrel legyenek. Lehetnek a Részeg karakterrel, aki valakivel karaktert cserél, így fogalma sincs, kicsoda ő valójában éppen. De az asztal közepén is van három karakter, így simán lehet, hogy egyáltalán nincs köztetek maga a vérfarkas. Ha meg mégis te vagy a vérfarkas, ki kell dumálnod magad, és rá kell kenned az egész balhét egy ártatlan falusira. A játék levezényléséhez, vagyis hogy a különböző karakterek mikor kerülnek sorra és mit csinálhatnak, mobilapp is használható.

Paraméterek: hárman, de tízen (!) is jászhatjátok, és elvileg megvagytok 10 perc alatt.

Ár: 4990 Ft

 

×