A PlayStation elnyerte a Guinness World Record díját, így „minden idők legkelendőbb otthoni videojáték-konzol-márkája lett.

A Sony PlayStation konzol összesen mintegy 450 millió 190 ezer példányban kelt el világszerte, az 1994. december 3-i japán megjelenés óta, 2019. november 7-ig bezárólag. A rekord tartalmazza a PlayStation, PS2, PS3 és PS4 értékesítéseit -írja az IGN.

A mérföldkő elérését követően pont a PlayStation 1 25. évfordulójának napján, 2019. december 3-án adták át az elismerést Tokióban, ahol a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója, Jim Ryan és Ken Kutaragi volt vezérigazgató volt jelen. Ken Kutaragit egyébként kedvesen a „PlayStation atyjának” nevezik, hiszen ő felelt a Sony első játékkonzoljának fejlesztéséért az 1990-es években.

Kép forrása: IGN

„Amikor az eredeti PlayStation fejlesztettük, reméltük, hogy legalább egy milliót eladunk belőle. Most nosztalgiával tekintek vissza erre. Azzal a céllal indítottuk el a PlayStation platformot, hogy megváltoztassuk az otthoni szórakozásról alkotott képet. A mai díj elnyerésével érzem a játékosok támogatását, akik évek óta használják a konzolunkat. Mint a PlayStation atyja látom, hogy a platformnak előtt fényes jövő áll” – fogalmazott Kutaragi.

Ryan és Kutaragi köszönetet mondott a Sony számos partnerének és a PlayStation rajongóinak szerte a világon.

Te is PlayStation rajongó vagy?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×