Robert Ballecer jezsuita pap ezzel próbálna egy olyan közös teret létrehozni a játékosoknak, ahol összegyűlhetnek, és nem toxikus társaikkal játszhatnak.

A Jézus Társasága, azaz a jezsuita rend egyik fő sajátossága, hogy az ide való felvételnek komoly tudományos feltételei vannak: általában minden jezsuita pap valamilyen komolyabb világi végzettséggel is rendelkezik. Így például a jelenlegi pápa, aki mellesleg szintén jezsuita szerzetes, kémiából rendelkezik egy alap diplomával.

Robert Ballacer atya a világi tudomány terén a technológiával foglalkozott, és ahogy arról a PCGamesN is beszámolt, egyenesen a szilícium-völgyig utazott, hogy ebben járatosságot szerezzen. A felszentelése után ezt a technológiai és mérnöki tudást arra szeretné használni, hogy segítsen az egyház élenjáróinak, hogy minél több embert elérhessenek.

 

Ahogy a fenti, hivatalos római hírcsatorna, a Rome Report interjújából is kiderül, ennek egyik módja, hogy egy saját Minecraft szervert is készített. Még augusztusban írt ki egy szavazást twitterre, hogy milyen játékban lehetne katolikus témájú szervert készíteni, és a Rust, az ARK és a Team Fortress 2-t 64%-kal letarolva a Minecraft nyert.

A szerver egyelőre még nem kapta meg a hivatalos vatikáni pecsétet, de az érdeklődök már most is felnézhetnek, ha a minecraft kliensükben a szerverkeresőbe beírják a minecraft.digitaljesuit.com címet. Ahogy arról a padre is tweetelt, ahogy a külföldi hírportálok felkapták a hírt, néhány griefer elkezdte felrobbantgatni a dolgokat, de nem is gondolta, hogy könnyű lesz kitartani a toxikus játékosokkal szemben.

 

Épp ezért most egyelőre csak spectator módba kerülhetünk, ha fellépünk a szerverre, de körülnézhetünk mik épültek eddig, és megvitathatunk nagy filozófiai kérdéseket (amikor mi beléptünk, épp arról volt szó, honnan tudjuk, melyik vallás az „egy és igaz vallás”)

Ti felnéztek a szerverre besegíteni?

 

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

×